OkDo Verbouwingen

Een aanbouw in houtskeletbouw wordt steeds populairder : lees hier waarom

Steeds meer mensen kiezen voor houtskeletbouw voor het vergroten van een woning. Maar waarom is hout bij zoveel Vlamingen populair bij het plaatsen van een aanbouw ? We laten even onze specialisten in de plaatsing van een aanbouw in Vlaanderen aan het woord.

Een aanbouw in hout : voor welke ruimten ?

Houtskeletbouw bij aanbouw heel populairEen houten skelet is een fantastisch alternatief voor een traditioneel gebouwde aanbouw in steen. Dat betekent niet per definitie dat de buitenafwerking ook met hout moet zijn. Als beplating heb je de keuze uit crepi, baksteen, vezelcement, composietmaterialen, noem maar op. Een houten structuur is in staat om het even welke buitenafwerking te dragen.

Een aanbouw in houtskeletbouw laat toe meer ruimte te creëren en tegelijkertijd een moderne look aan de woning toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld het volgende aanbouwen :

 • Woonkamer ;

 • Keuken ;

 • Eetkamer ;

 • Slaapkamer ;

 • Veranda ;

 • Bureau ;

 • Speelkamer ;

 • ...

Doe-het-zelvers kunnen zelf een houten woninguitbreiding plaatsen

Wie handig is en graag klust, kan zelf een houten woninguitbreiding plaatsen. Eens de betonplaat is gegoten en droog is, kun je het houten skelet plat op de vloer ineenzetten. De volgende stap is het skelet rechtop zetten en stevig fixeren aan de woning. Vervolgens wordt de houten structuur opgevuld met isolatiemateriaal en afgewerkt met een beplating. Zo'n woninguitbreiding in houtskeletbouw kan ook op de verdieping of onder het dak worden gebouwd. Wil je de structuur maken in steen, is het wel aangeraden beroep te doen op een professionele metser. Bij een skelet in hout kun je een deel of misschien zelfs het geheel zelf realiseren.

Andere grote voordelen bij het gebruiken van houtskeletbouw voor het vergroten van een woning

Dat houtskeletbouw meer en meer een opmars kent bij het vergroten van woningen in Vlaanderen en Brussel, komt ook door de talrijke andere voordelen :

 • Snelle constructie en montage. Eens de bestelling is geplaatst, wordt het houten skelet op maat gemaakt in zes à acht weken. Het monteren ter plaatse neem maar vijf tot acht dagen in beslag ;

 • Uitstekende thermische isolatie. Hout staat bekend om haar zeer goede thermische isolerende eigenschappen. Het is zes keer meer isolerend dan baksteen en vijftien keer meer dan beton ! Een houten ruimte krijg je heel snel op de gevraagde temperatuur, het slaat geen warmte op en laat geen kou binnen. Een aanbouw met houtskeletbouw is dus een ideale manier om het esthetische te combineren met een uitstekende thermische isolatie ;

 • Vuurbestendig. Het hout dat gebruikt wordt in houtskeletbouw is behandeld met brandvertragend materiaal ;

 • Lichter dan traditionele bouwmaterialen. Een houten skelet is beduidend minder zwaar dan de bouwmaterialen die doorgaans worden gebruikt. Je hebt dus minder zware en goedkopere funderingen nodig en het is ideaal op reeds bestaande funderingen ;

 • Vochtregelaar. Hout is een natuurlijke vochtregelaar en laat een woning ademen.

Zin om ook een aanbouw te plaatsen in houtskeletbouw ?

Doe beroep op de diensten van OkDo verbouwingen, de specialist in de bouw en verbouw van woningen in Vlaanderen. Vraag zonder dralen een offerte voor het vergroten van jouw woning in houtskeletbouw. Onze deskundigen nemen zo snel mogelijk contact op.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)