OkDo Verbouwingen

Badkamerrenovatie : kies de geschikte waterdichte bekleding voor muur, plafond en vloer

Wanneer je de muren, de vloer en het plafond van je badkamer opnieuw bekleedt, lijkt deze weer als nieuw. Maar om te voorkomen dat je ooit vochtproblemen krijgt, is het belangrijk het juiste waterdichte materiaal te kiezen. Lees hier de tips van onze specialisten bij OkDo verbouwingen, een bedrijf gespecialiseerd in verbouwingen en binnenhuisrenovatie in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Tegels : een ideale bekleding voor de badkamer

De jusite materialen voor de badkamerTegels blijven een perfecte keuze voor het bezetten van de wanden en de vloer bij het renoveren van een badkamer, zelfs onder een schuin dak. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, en waterbestendig. Daarbij is er keuze genoeg. Voor de vloer kies je best wel voor een specifieke tegel die niet geglazuurd, niet poreus maar juist antislip is. Glanzende geglazuurde tegels worden namelijk glad wanneer ze nat worden.

Cementgebonden composiettegels zijn dan weer ideaal om bepaalde vormen en originele kleurencombinaties mee te maken.

Tegels in natuursteen daarentegen zijn minder aan te raden voor een badkamer. Deze zijn minder glad waardoor er snel kalkresten achterblijven. Ook kunnen ze wel afbrokkelen.

Mozaïek tegels in de badkamer zijn tijdloos

Mozaïek tegels gemaakt in keramiek zijn heel esthetisch. Ze worden al van oudsher gebruikt in hammams en vinden nog steeds hun weg naar badkamers. Aannemers die toegang hebben tot het beroep renoveren bevelen ze dan ook aan wegens hun verschillende goede eigenschappen :

 • Ze glijden niet ;

 • Ze zijn waterbestendig ;

 • Ze bieden eindeloze mogelijkheden wat vorm en kleur betreft.

Lambrisering : een gemakkelijk aan te brengen materiaal

Latjes of lambrisering zijn altijd al in geweest voor badkamers. Er bestaand tegenwoordig zelfs latjes in MDF (Medium Density Fibreboard) waarbij je verschillende motieven en kleuren kunt kiezen. Ideaal voor muren en plafonds :

Vinyl, een perfecte grondbedekking voor badkamers

Een vloer in vinyl is gemakkelijk te onderhouden en absoluut aan te raden bij vochtige ruimten :

 • Het kan worden aangebracht bovenop een oude tegelvloer of op een betonnen vloer ;

 • Het bestaat in leuke motieven ;

 • Maar let op, het is niet mogelijk onder de douche.

Laminaat of composiet : heel populair voor badkamers

Sommige laminaatvloeren zijn zeker ook aangewezen als vloer bij het renoveren van een badkamer. Deze zijn dan volledig aangepast voor gebruik in vochtige ruimten. Het is een goede imitatie van hout of tegels met als voordeel dat het heel sterk, dik en gemakkelijk aan te brengen is. Je kunt zelfs kiezen voor laminaat imitatie beton.

Ook een composietvloer kan perfect geïntegreerd worden in een badkamer. Een film van polyurethaan maakt de vloer goed waterbestendig en terwijl deze vloer niet dik hoeft te zijn, heeft het geen resonantie effect. Een composietvloer is ook gemakkelijk te plaatsen.

Kurk : een waterbestendig materiaal

Een ander materiaal dat uitermate geschikt is om de vloer of wand van een vochtige ruimte zoals een badkamer mee te bedekken, is kurk. Meer en meer mensen kiezen voor dit eigentijdse materiaal bij het vernieuwen van hun badkamer :

 • Van nature uit waterbestendig ;

 • Isolerende eigenschappen ;

 • Houdt de warmte van de badkamer vast.

Gepolierde beton als vloer wordt glad !

Daarentegen is gepolierde beton niet aan te raden als vloer bij het vernieuwen van een badkamer, en wel voor verschillende redenen :

 • Het is niet waterbestendig ;

 • Het glijdt ;

 • Het is niet gemakkelijk te onderhouden.

Wens je meer te weten over de mogelijke materialen om de vloer, de wanden en het plafond van een badkamer mee te bezetten ?

Neem dan contact op met ons bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw en verbouw voor een offerte voor het vernieuwen van jouw badkamer. Ons team specialisten staat klaar om al je vragen te beantwoorden.Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)