OkDo Verbouwingen

Het conform maken van de elektrische installatie combineren met de binnenhuisafwerking: de ideale oplossing

U staat op het punt uw woning te verhuren of u koopt een huis, en uw elektrische installatie moet conform zijn aan de normen? Ontdek hier de vele voordelen van het combineren van het conform maken van uw elektrische installatie met de binnenhuisafwerking tijdens één enkele werf.

Een elektrische installatie conform maken : in welke gevallen is dit een verplichting in Vlaanderen ?

Sinds 1 juli 2008 is het verplicht de elektrische installatie van een woning, appartement, lokaal of geheel van lokalen die gebruikt zullen worden als woning voor één of meerdere personen conform te maken bij de verhuur of de aankoop ervan. De eigenaar van het vastgoed dat zal worden verkocht of verhuurd is wettelijk verplicht om zijn elektrische laagspanningsinstallatie te laten controleren indien deze van vóór 1 oktober 1981 dateert.

In het beste geval krijgt men na deze inspectie een certificaat overhandigd. Is dat niet zo, dan krijgt de eigenaar van het gebouw een lijst met alle opmerkingen en noodzakelijke wijzigingen om de elektrische installatie te doen beantwoorden aan de huidige normen. Men heeft vervolgens 18 maanden de tijd om deze uit te voeren.

Eveneens een wettelijke verplichting, is het laten nakijken iedere 25 jaar van de elektrische installatie. Dat is iets wat de meeste mensen niet weten. Indien deze controle niet wordt uitgevoerd en er duikt een probleem op, dan is de eigenaar niet gedekt door zijn verzekering.

Het conform maken van uw elektrische installatie : kies voor een globaal pakket elektriciteitswerken plus afwerking

U vraagt zich misschien af wie deze elektriciteitswerken voor het conform maken van de installatie en de afwerking moeten betalen. Daarover biedt de Belgische wetgeving geen duidelijkheid. Is het de oorspronkelijke eigenaar van het vastgoed die deze factuur moet betalen of is het de nieuwe ? Daarover wordt bij de verkoop soms gediscussieerd, maar logischerwijze is het de nieuwe eigenaar die deze werken moet bekostigen.

Daarom raden wij voor het gemak aan een globale offerte aan te vragen voor zowel de elektriciteitswerken voor het conform maken als voor die van de binnenhuisafwerking achteraf. Het is namelijk zo dat men voor het conform maken van uw elektrische installatie vaak de afwerking van de muren beschadigt. De elektricien moet namelijk soms de ingebouwde verdeelkast vervangen, en soms ook de bekabeling. Hiervoor moet hij de muur op verschillende plaatsen openbreken, stekkerdozen vervangen, nieuwe stopcontacten aanleggen en dergelijke …. Dat betekent dat er nadien weer andere professionele aannemers nodig zijn voor het opnieuw aanbrengen van het behang, de tegels, te schilderen, het plafond, ... Indien u ervoor kiest één enkele globale offerte te vragen bij onze werfbegeleiders in renovatiewerken in Vlaanderen, geniet u van de volgende voordelen :

  • Een globaal overzicht van het geheel van de te realiseren werken en de kosten ;

  • Eén enkele aanspreekpartner voor alle werken die nodig zijn om uw elektrische installatie conform te maken ;

  • De mogelijkheid te kunnen rekenen op de tussenkomst van vaklui – zelfs voor hele kleine werken : u heeft slechts twee likjes verf nodig of er moeten slechts enkele tegeltjes terug geplaatst worden? Met een globale offerte is het mogelijk toch te genieten van de kennis van ervaren vaklui. Wanneer u deze aannemers afzonderlijk contacteert voor zo'n kleine klus, is er veel kans dat zij dit zullen weigeren ;

  • Vakmensen met het QualityPRO-label : wij werken enkel samen met aannemers bij u uit de streek met dit kwaliteitslabel, voor een werf uitgevoerd volgens de regels van de kunst die volledig aan uw verwachtingen zal beantwoorden ;

  • De coördinatie van uw werken met respect voor de afgesproken termijn : onze werfbegeleiders zorgen ervoor dat de verschillende aannemers de afgesproken termijnen respecteren, zodat de werf op tijd wordt opgeleverd.

U denkt erover om het conform maken van uw elektrische installatie te combineren met binnenhuisafwerking ?

Heb vertrouwen in de werfbegeleiders van OkDo verbouwingen en doe beroep op ons. U krijgt één enkele offerte, één enkele prijs, één enkele aanspreekpartner : renoveren wordt zo kinderspel ! Contacteer ons voor meer inlichtingen of voor een gratis prijsofferte voor uw werken.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)