OkDo Verbouwingen

Conform maken elektrische installatie

Alles inbegrepen : aanpassen aan de normen & afwerking

IlliCO verbouwingen is de referentie wat betreft de realisatie en de uitvoer van renovatiewerken in Vlaanderen. Wij zijn gespecialiseerd in grote renovatiewerken, waarbij onze medewerkers tevens zorgen voor het conform maken van de elektrische installatie in huis aan de normen .

Conform maken elektrische installatie

De meerwaarden bij het aanpassen aan de normen van uw elektrische installatie door OkDo verbouwingen

Door beroep te doen op OkDo verbouwingen voor het conform laten maken van uw elektrische installatie, geniet u van veel voordelen :

  • Competente elektriciens uit uw streek.  Al onze vakmensen hebben het QualityPRO-label, en zijn in staat de juiste diagnose van uw elektrische installatie te maken en deze conform te maken aan de normen.
  • De elektriciteit, maar dat niet alleen, we zorgen ook voor de afwerking. Over het algemeen zijn er ook afwerkingswerken nodig wanneer een elektrische installatie in huis wordt aangepast om te voldoen aan de normen. Nieuwe stopcontacten plaatsen, het openbreken en weer opbouwen van wanden, het trekken van kabels in de nieuwe muren, noem maar op. Het kan zijn dat er naast een elektricien ook een andere aannemer moet tussenkomen, zoals een plakker, een stukadoor, een tegelzetter, ...
  • Een perfecte coördinatie van de verschillende etappen. In welke chronologische volgorde moeten de verschillende etappen worden ondernomen? Dat is een knowhow, die perfect in het straatje past van onze werfleiders, die de verschillende aannemers op het juiste moment zullen laten aantreden voor het conform maken van uw elektrische installatie in huis. Al deze vakmensen komen uit uw streek en hebben het QualityPRO-label, waardoor uw renovatiewerken niet alleen volgens de regels van de kunst worden uitgevoerd, maar ook op tijd klaar zijn.

Wat met de Belgische wetgeving betreffende de conformiteit van een elektrische installatie in huis ?

Sedert 1 juli 2008 is iedere eigenaar wettelijk verplicht om de elektrische installatie op lage spanning te laten controleren bij de verkoop van een huis, een appartement, een lokaal of een geheel aan lokalen die dienst zullen uitmaken als woning voor één of meerdere mensen, wanneer deze installatie dateert van vóór 1 oktober 1981.

Er zijn nog andere gevallen, waarbij een conformiteitsattest door een erkend organisme van de elektrische installatie geëist kan worden. Hieronder vindt u de volledige lijst :

  • Iedere 25 jaar is er een verplichte periodieke controle vereist van de elektrische installatie in huis 
  • Vóór de aansluiting van een nieuwe elektrische installatie op het net ;
  • Bij belangrijke uitbreidingen van de bestaande elektrische installatie ;
  • Bij belangrijke wijzigingen van de bestaande elektrische installatie ;
  • Bij de installatie van een tijdelijke elektrische installatie (bijvoorbeeld op een bouwwerf) ;
  • Bij een verhoging van de spanning van de elektrische aansluiting.

Bij de verkoop van een gebouw, is het aan de verkoper om een geldig proces-verbaal voor te leggen van de controle van de elektrische installatie, maar hij moet tevens de datum van dit proces-verbaal in de authentieke akte vermelden. Er bestaan in België verschillende erkende organismes die hiervoor competent zijn.

Het conform maken van een elektrische installatie : een verplichting, maar ook een kwestie van veiligheid

Het conform maken van een elektrische installatie van een woning garandeert ook de veiligheid van de inwoners door de risico's op elektrische schokken, kortsluiting en brand te beperken. Het tweede doel is het bewaren van het ontroerend erfgoed. Het is dus zeker niet iets waar men licht over mag gaan. Vandaar ook dat de keuze van de uitvoerder van deze op normzetting zeer belangrijk is, en wel in het bijzonder de elektricien die de diagnose moet maken, de schema's en plannen van de bestaande elektrische installatie moet opstellen en de elektrische installatie conform moet maken aan de normen.

Moet de elektrische installatie van uw woning conform gemaakt worden aan de normen 

Doe beroep op OkDo verbouwingen voor een totale opvolging van het conform maken van uw elektrische installatie door vakmensen met kwaliteitslabel bij u in de buurt. Vraag nu een prijsofferte, wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk !

 
 
 
 
Aide
 
 

Par l'encodage de ses données et l'envoi du présent formulaire, l'utilisateur du site Internet reconnaît avoir pris connaissance et accepté les conditions d'utilisation du site web et de protection des données personnelles.

(* = Deze velden zijn verplicht)

Advies van internetters

Reactie op de pagina : « #naam_artikel# » ? Uw mening interesseert ons. Stuur ons uw commentaar via het formulier hieronder. Onze webmaster checkt deze website permanent. Om u te helpen uw mening te geven, stellen we u meerdere hulpmiddelen ter beschikken : een notering met sterren, commentaar van internetters en nagelezen adviezen. Deel uw mening met het geheel van de bezoekers van deze website : Een advies schrijven

Wees de eerste die op dit artikel reageert !

Reactie op artikel : « #naam_artikel# » ? Uw mening interesseert ons. Stuur ons uw commentaar via het formulier hieronder. Onze webmaster checkt deze website permanent. Met één muisklik kunt u dit onderwerp delen met uw Facebook vrienden of uw followers op Twitter. Bedank voor uw deelname.

Uw cijfer
stars-1 stars-2 stars-3 stars-4 stars-5
Titel
Uw pseudoniem
Uw e-mailadres
Uw commentaar

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)