OkDo Verbouwingen

De voordelen van het isoleren van een dak langs de buitenzijde met sarking

U constateert warmteverlies via het dak, en een hoog energieverbruik ? Dat kan er op wijzen dat uw dak niet of niet voldoende thermisch is geïsoleerd. Om dit probleem te vermijden, raadt de specialist in dakwerken in Vlaanderen en Brussel aan om uw dak te isoleren volgens de sarking-methode, oftewel isolatie langs de buitenzijde.

Door een dak te isoleren langs de buitenzijde vermijdt u stof en puin binnen

Sarking is langs de buitenzijde isoleren.Wanneer er warmteverlies wordt geconstateerd, is de eerste stap zorgen voor een goede isolatie van het dak. Door te isoleren met de sarking-methode, wordt het dak van uw woning van binnenuit niet opengelegd, maar worden de werken langs buiten uitgevoerd. Er komt dus geen stof en puinafval in huis terecht, u hoeft de meubelen onder het dak niet te verhuizen en de binnenafwerking van de ruimte onder het dak hoeft niet te worden vervangen.

Een isolatietechniek die kan worden uitgevoerd bij iedere dakhelling

Langs de buitenzijde isoleren kan bij ieder dak, van plat dak tot hellend dak. Er bestaan verschillende technieken om een plat dak langs de buitenzijde te isoleren, net als hellende daken.

Totaal geen volumeverlies bij een dakisolatie langs buiten

Dankzij de sarking-methode is er ook totaal geen volumeverlies onder het dak. De totale ruimte op de bovenste verdieping blijft behouden, net als de afwerking. Dat is misschien wel het grootste voordeel van sarking. Wanneer u het dak langs binnen isoleert, verliest u direct veel leefruimte.

Een dak isoleren langs de buitenzijde is een eenvoudige techniek

Door langs de buitenzijde te isoleren, heeft het renovatiebedrijf met toegang tot het beroep totaal geen last van obstakels. De aanwezigheid van de bestaande structuur vergemakkelijkt juist zijn taak. De oude dakbedekking wordt eerst verwijderd, en de isolerende platen in PIR of in een ander materiaal worden vervolgens aangebracht op het bestaande dakgeraamte. Daar bovenop worden dan weer de latjes bevestigd waarop de nieuwe dakbedekking komt te liggen.

Geen koudebruggen in uw vernieuwde dak volgens de sarking-methode

Isoleren langs de buitenzijde bestaat erin bovenop het bestaande dakgebinte isolatie aan te brengen. Wanneer de isolatie langs de binnenzijde wordt aangebracht, zijn er altijd koudebruggen. Langs de buitenzijde is het mogelijk de isolatie mooi te laten aansluiten waardoor koudebruggen niet voorkomen.

Enkele aanbevelingen voor het isoleren van uw dak langs de buitenzijde

Niettemin moet u wel rekening houden met enkele zaken wanneer u met de sarking-methode het dak van uw gebouw wenst te isoleren :

  • Ga eerst na of uw bestaande dakgeraamte nog in goede staat is : aangezien de isolatie en de nieuwe dakbekleding zullen worden aangebracht op de bestaande dakstructuur, is het belangrijk dat deze nog in zeer goede staat verkeert. Indien dat niet het geval is, kan uw dak op een dag verzakken ;

  • Ga na of de dakstructuur nog volledig recht is : wanneer dat niet het geval is, moet u dat eerst aanpassen ;

  • Vraag na of u een stedenbouwkundige vergunning of een meldingsplicht nodig heeft : net als bij het inrichten van de ruimte onder uw dak is het in sommige gevallen bij dakwerken nodig een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen of de werken aan te geven. Dat is afhankelijk van wat u eventueel vervangt.

U zou graag het dak van uw woning in Vlaanderen of Brussel willen isoleren ?

Neem dan contact op met de deskundigen bij OkDo verbouwingen voor meer raad. U kunt hen telefonisch bereiken, of het online antwoordformulier invullen voor een prijsofferte voor het isoleren van uw dak.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)