OkDo Verbouwingen

Het isoleren van daken en zolders

Het isoleren van uw dak en zolderruimte moet een absolute prioriteit uitmaken in uw zoektocht om energie te besparen. Een slecht geïsoleerd dak kan verantwoordelijk zijn tot 30% van het warmteverlies. Het dak is het eerste onderdeel van een gebouw waaraan moet worden gewerkt om een lage-energie-woning te creëren. De renovatiecoördinators van OkDo verbouwingen begeleiden u in de coördinatie van uw isolatiewerken in gans Vlaanderen en Brussel.

Isolatie offerte

Isoleren langs binnen of langs buiten al naargelang de dakbedekking

We onderscheiden drie types van dak: een hellend dak zonder onderdak, een hellend dak met onderdak en een plat dak. Afhankelijk van uw type dak, zijn er twee technieken mogelijk om te isoleren: isolatie langs de binnenzijde en isolatie langs de buitenzijde, oftewel sarking.

Het isoleren van een hellend dak zonder onderdak

In dit geval is het mogelijk gewoon een isolerend materiaal te plaatsen op of onder de houten vloer, op de vloerbalken van de zolderruimte. Men kiest dan als isolerend materiaal meestal voor minerale wol in de vorm van dakplaten of op rol of voor dakplaten uit geëxtrudeerde polystyreen (PSE) of uit polyurethaan (PUR).

Het isoleren van een hellend dak met onderdak

Voor het isoleren van een hellend dak met onderdak, heeft u de keuze tussen isoleren langs de binnenzijde of langs de buitenzijde :

  • Isoleren langs de binnenzijde : in dit geval wordt er een isolerend materiaal geplaatst aan de binnenzijde van het dak, afgedekt met een dampscherm wanneer het een niet synthetische isolatie betreft. Vervolgens wordt de binnenzijde afgewerkt met een dekking naar keuze.
  • Isoleren langs de buitenzijde of sarking : deze methode wordt aangeraden bij een nieuwbouw of wanneer u globale dakwerken aan uw hellend dak laat uitvoeren. Het is een opvallend efficiënte methode om koudebruggen te vermijden.

Bij het isoleren langs de binnenzijde kiest men meestal voor minerale wol in dakplaten of op rol. Bij sarking gebruikt men polystyreen, polyurethaan, rotswol, glaswol of houtwol.

Een plat dak isoleren

Een plat dak isoleren gebeurt altijd langs de buitenzijde. Het dak moet absoluut totaal waterdicht zijn, zodat regenwater gemakkelijk kan weglopen, zonder in de woning te infiltreren.

Vul dit formulier in en ontvang een offerte voor het isoleren van uw dak :

IlliCO verbouwingen biedt een volledige service, inclusief een coördinatie van a tot z voor de isolatiewerken aan uw dak en hulp bij het opstellen van het dossier om isolatiepremies aan te vragen. Vul onderstaand formulier in, en wij contacteren u binnen de 24u. :

 
 
 
 
Aide
 
 

Par l'encodage de ses données et l'envoi du présent formulaire, l'utilisateur du site Internet reconnaît avoir pris connaissance et accepté les conditions d'utilisation du site web et de protection des données personnelles.

(* = Deze velden zijn verplicht)

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)