OkDo Verbouwingen

Een dakopbouw in houtskeletbouw : vergroot je leefoppervlakte met een moderne look

Het is niet altijd gemakkelijk of zelfs mogelijk om de oppervlakte van een gebouw te vergroten. Naast het plaatsen van een aanbouw of het volledig verhogen van het gebouw, kun je de bovenverdieping uitbreiden met houtskeletbouw, waardoor je de woonoppervlakte vergroot en een moderne look geeft aan je woning. De specialisten in renovatiewerken bij OkDo verbouwingen geven meer uitleg.

Een aanbouw onder het dak of boven de garage : de dakopbouw

Een dakopbouw in houtskeletbouwEen van de nieuwste maar nog niet goed gekende en zeker onderschatte tendensen is het vergroten van een woning op het eerste verdiep. Je voegt dan een rechte houten structuur toe op een bestaand platform zoals bijvoorbeeld boven de garage of het terras, of je breidt uit onder het dak. In dit laatste geval wordt het dak uitgesneden, de dakbedekking eraf gehaald en het dakgebinte aangepast zodat er een rechte ruimte onstaat voor een nieuwe woonruimte.

Vervolgens wordt er een houtskelet opgebouwd op de voorziene plaats. Dit houten skelet wordt ofwel ter plaatse gemaakt, of het wordt geprefabriceerd in een werkplaats. De nieuwe facade krijgt uiteraard een thermische isolatie. Deze manier van een gebouw te vergroten geeft een heel hedendaags uitzicht. Het geeft ook de mogelijkheid met constrasten te spelen, waardoor je een originele en moderne look geeft aan het gebouw.

Een woning vergroten met bouwdeskundigen

Dit soort van grote verbouwingswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd door vakmensen, en je hebt er zowel een architect als een ingenieur voor nodig. Beroep doen op een werfcoördinator is zeker aangeraden. Voor een dergelijk groot project zijn meerdere stappen nodig, en misschien moeten er werken aan vooraf gaan om de stabiliteit van het gebouw te waarborgen.

Een dakopbouw of een aanbouw op de begane grond ?

De keuze tussen een aanbouw plaatsen op de begane grond of een uitbouw op een bovenverdieping hangt voornamelijk af van twee parameters. In het eerste geval moet het haalbaar zijn. Voor een aanbouw heeft men terrein nodig, wat niet altijd het geval is. Een houten structuur toevoegen op een verdieping laat toe de woning te vergroten zonder de tuin of het terras te verkleinen.

Tenslotte hangt het type van vergroting ook af van welk gebruik men er aan wilt geven : een ouderlijke suite of een bijkomende kinderkamer zijn beter gelegen op de verdieping, terwijl een bureau of speelkamer weer beter liggen op het gelijkvloers.

De voordelen van een uitbouw in houtskeletbouw

Terwijl een verhoging van een gebouw met een bijkomende verdieping doorgaans in traditionele bouwstijl wordt gedaan, wordt een dakopbouw meestal in hout gemaakt. Er zijn dan ook veel voordelen bij een houten skelet, ongeacht of deze ter plaatse werd gebouwd of op voorhand in een werkplaats :

  • Weerstand. Een houten skelet is net zo resistent als een klassiek metselwerk ;

  • Licht van gewicht. Een structuur in hout is licht, en belast een gebouw niet nodeloos met extra gewicht.

  • Optimale isolatie. Hout biedt zelf al een uitstekende thermische bescherming maar laat ook toe verschillende andere isolatiematerialen te gebruiken tegen warmteverlies ;

  • Ecologisch. Hout is een natuurlijk en duurzaam product, hout als bouwmateriaal biedt een milieuvriendelijke oplossing.

Wens je bijkomende informatie betreffende het vergroten van je woning in Vlaanderen ?

De teams van professionals bij OkDo Verbouwingen staan klaar om al je vragen te beantwoorden – per telefoon, of via het online antwoordformulier. Vraag online een prijsofferte voor een eerste schatting betreffende de vergroting van jouw woning.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)