OkDo Verbouwingen

Domotica installeren tijdens renovatiewerken aan uw woning : de voordelen

Domotica oftewel huisautomatisering staat voor het geheel van technologieën die toestaan een woning te controleren, te automatiseren en te programmeren. Het doel ? Het comfort van de bewoners te verhogen, de veiligheid te vergroten en het energieverbruik naar beneden te brengen. De enige voorwaarde die nodig is om een onderdeel van uw woning te kunnen controleren, is dat deze elektrisch wordt aangestuurd.

Met domotica kan men van op afstand bepaalde onderdelen thuis beheren via een computer, een smartphone of een tablet die verbonden is met internet. Indien deze hele korte beschrijving uw interesse wekt, laat dan verbouwingswerken aan uw woning in Vlaanderen uitvoeren om deze technieken te installeren. We zoomen even in op de verschillende voordelen.

Uw dagelijkse comfort verhogen met één enkele knopdruk

Domotica in huisDomotica zorgt ervoor dat uw leven gemakkelijker wordt, doordat verschillende acties tegelijkertijd worden uitgevoerd. U wenst naar een mooie film te kijken? Met één enkele knopdruk zet u de tv aan, dimt u de verlichting in de living en gaan de rolluiken of de zonnewering automatisch naar beneden. U hoeft ook maar op één knop te drukken wanneer u het huis verlaat, waarbij alle lichten uitgaan, de luiken naar beneden gaan, de elektrische apparaten worden uitgezet en de verwarming lager staat.

Maar domotica laat niet enkel toe om alle apparaten in huis automatisch te bedienen, veel belangrijker is dat je er bepaalde scenario’s mee kunt instellen. Dat maakt een woning direct autonoom en intelligent, want er is een interactie. In domotica verstaan we hieronder een woning automatiseren. Een voorbeeld is uw huis te programmeren om automatisch alle lichten aan te laten gaan wanneer u de luiken laat zakken. Maar er zijn oneindig veel van deze interacties mogelijk. Eens u ze gecreëerd heeft, kunt u ze altijd aanpassen aan uw dagdagelijkse leven of gewoon omdat u daar zin in heeft.

De veiligheid in huis verhogen

Domotica verhoogt niet alleen uw comfort, maar ook uw veiligheid. Ondertussen zijn er zelfs al technologieën waarmee een waterlek of een gaslek kan worden vastgesteld, en in het geval van een lek, zorgt domotica ervoor dat de toevoer wordt afgesloten. Daarnaast kunt u met domotica ook rondom uw woning laten bewaken met camera’s die verbonden kunnen worden aan een videoapparaat.

U kunt daarnaast mogelijke dieven ook bij de neus nemen. Laat tijdens uw afwezigheid lichten aan en uit gaan op vooraf geprogrammeerde tijdstippen, en de luiken zakken en weer omhooggaan. Sterker nog, u kunt een urgentieplan programmeren in geval van een inbraak, met de lichten die gaan knipperen of een alarmsignaal laten uitzenden. Dat zal dieven zeker afschrikken !

Haal uw energiefactuur naar beneden door domotica deel uit te laten maken van uw dagelijkse leven

Via domotica kunt u uw dagelijks, wekelijks, of maandelijks verbruik van water, gas en elektriciteit controleren. Zo kunt u tijdig ingrijpen op het verbruik van sommige apparaten. U kunt ook een bewegingsdetector installeren in een ruimte, en het licht automatisch laten aangaan wanneer u binnenkomt, en weer laten uitgaan wanneer u de ruimte weer verlaat. U kunt uw woning opsplitsen in zones om bijvoorbeeld enkel die ruimtes te verwarmen, die bewoond worden. U kunt de precieze temperatuur van iedere ruimte aflezen op een scherm en deze met een enkele knopdruk aanpassen. U heeft het waarschijnlijk wel al begrepen, gedaan met het verspillen van energie dankzij domotica !

Domotica vergemakkelijkt het leven van onze senioren

Domotica is tevens een onmisbaar instrument voor oudere personen die in hun eigen woning wensen te blijven wonen. Domotica zorgt voor een perfect evenwicht tussen het verlies van autonomie van een senior en de verhoging van comfort en veiligheid. Een andere interessante functie bij het gebruiken van domotica bij senioren, is het uitzenden van een signaal bij gebrek aan beweging, waardoor de familie, naasten en het medisch personeel automatisch worden verwittigd. Dankzij nieuwe domotica technologieën die hier specifiek op inspelen, kunnen oudere mensen veel langer in hun eigen aangepaste zorgwoning blijven wonen.

U heeft zin om uw woning te laten renoveren en er de nieuwste domotica technologieën te laten installeren ?

Neem dan zeker even contact op met onze mensen gespecialiseerd in verbouwingswerken bij OkDo verbouwingen voor een uitgebreide volledige prijsofferte. Wij staan u graag te woord voor meer uitleg betreffende het installeren van domotica in uw woning.

 

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)