OkDo Verbouwingen

Dringende verbouwingen in hartje Brussel

Snelle verbouwingen ! Dit koppel wil zo vlug mogelijk aan de verbouwingen beginnen en gaat op zoek naar aannemers en offertes. Al heel vlug blijkt dat het niet zo eenvoudig is om voor alle werkzaamheden de juiste vakman te vinden

Wanneer ze kennismaken met illiCO VERBOUWINGEN, besluiten ze hun project in handen van de verbouwingsmakelaar te geven. illiCO legt immers veel scherpere tarieven op tafel en werkt voornamelijk met erkende aannemers die onmiddellijk beschikbaar zijn. De tijdsfactor speelt in dit project een belangrijke rol.

Een precisieproject…

Het herenhuis van drie verdiepingen heeft een bewoonbare oppervlakte van ongeveer 140m2. Het koppel wil echter niet alleen renoveren. Ze willen de kelderverdieping ombouwen tot een uitnodigend salon met open haard, een eetkamer en een bureau. Het huis moet bovendien ook worden uitgebreid met een extra slaapkamer.

Uiteraard met behoud van de charme en de ziel van de oude ruimtes. Zodra de werkzaamheden concreet op papier staan, gaan de werken van start in maart. Mét de belofte dat het gezin uiterlijk op 20 juni in het huis kan trekken.

Een dringende renovatie met behoud van de charme en ziel van de oude ruimtes…

Werken tegen de klok !

In de loop van de maand maart gaan de werkzaamheden dus van start met de restaurantie van de kelder. Eerst wordt een muur gebouwd met ventilatie achteraan, daarna wordt de kelder geïsoleerd en tot slot komt er een parketvloer op de betonnen chape.

De muur in steen wordt niet bezet waardoor deze nieuwe ruimte een likje authentieke charme behoudt.

De rest van de kelderverdieping, zo’n 40m2 volledig onder de grond, wordt eveneens compleet omgebouwd. Het gezin wil de ruimte meer openheid geven door de planken vloer van de verdieping erboven uit te breken. De plaats krijgt daardoor een hoogte van 6m, veel en heerlijk licht en naar wens te verwarmen dankzij de oorspronkelijke schouw.

Het bovengedeelte van deze ruimte werd beveiligd met een leuning. De keuken ondergaat aardig wat afbraakwerken om de glaspartij te installeren die van deze ruimte een volledig afzonderlijke plaats maakt. Licht gegarandeerd en sfeer verzekerd!

Ook de bestaande veranda wordt afgebroken om plaats te maken voor een mooie extra kamer, volledig in hout. Exact volgens de verwachtingen van het gezin. In grote lijnen worden verder bijna alle buitenmuren geïsoleerd en de meeste ramen vervangen.

Belofte nagekomen

In slechts enkele maanden tijd heeft dit herenhuis opnieuw een ziel met een vleugje nostalgie en een bewoonbare oppervlakte van maar liefst 255m2 in plaats van 140m2.

Het resultaat is verbluffend. Dankzij het efficiënte werk van de 11 vaklui kon het gezin dan ook op de voorziene datum (op 20 juni) in hun huis trekken.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)