OkDo Verbouwingen

Een vastgoedmakelaar aan het woord “De werken en het pand vormen 1 geheel”

Gesprek met André Palmers

In 2011 richtte André Palmers het immobiliënkantoor Keym op te Watermaal-Bosvoorde.

Het agentschap werd snel een succes en telt vandaag 6 medewerkers. Dit kantoor maakt ook deel uit het Century 21 – netwerk.
Sinds het begin heeft André een antwoord willen bieden op de problematiek m.b.t. de renovatiewerken..

«De werken en het pand vormen 1 geheel»

G.D. : Mijnheer Palmers, zijn uw kandidaat-kopers bezorgd over de uit te voeren werken?
A.P. : «De werken en het pand vormen 1 geheel».
De woningen die te koop staan in Bosvoorde zijn in het algemeen zeer oud.
De meeste wijken van de stad werden gebouwd tussen 1900 en 1930.
Alle kandidaat-kopers wensen dus systematisch meer te weten over de nodige werken. De meeste mensen kennen niemand die hen een precies idee kan geven van de kostprijs van de werken en dus wordt het onderwerp snel een werkelijk probleem. Ikzelf behoor tot de groep van mensen die niet in staat zijn om zelf een spijker in een muur te kloppen. Het beheren van mijn eigen renovatiewerken zou dus een echte uitdaging worden.

«We willen onze klanten correcte informatie geven: er is een verschil tussen renoveren en opfrissen»

G.D. : Hoe kan een kostenraming van OkDo verbouwingen, helpen in uw verkoopproces?
A.P. : Wij hechten veel belang aan transparantie. Wij willen onze klanten correct informeren: er is een verschil tussen renoveren en opfrissen. Een kandidaat koper, wil weten hoeveel de werken hem zullen kosten.

OkDo verbouwingen biedt ons een nauwkeurig antwoord op deze vraag. Onze klanten waarderen deze dienst omdat ze snel en adequaat een antwoord krijgen. In 2013 hebben we dankzij de kostenramingen reeds 3 verkopen gerealiseerd.In andere gevallen heeft de kostenraming de verkopers bewust gemaakt van de reële waarde van hun onroerend goed op de markt. Een pand dat slecht gepositioneerd is op een markt met steeds meer concurrentie, heeft een lagere kans om verkocht te worden binnen een redelijke termijn of tegen de juiste prijs.

«Het is het onbekende dat afschrikt, niet de werken!»

G.D. : Werken worden vaak geassocieerd met problemen. Verkiezen kandidaat kopers vaak een pand zonder werken?
A.P. : Zoals ik al zei, gezien de verouderde markt van woningen in België, wordt kopen zonder renoveren zeldzaam. Het is het onbekende dat afschrikt, niet de werken.

We hebben net een huis verkocht in Overijse waar een belangrijke waterschade de woning zo goed als onbewoonbaar maakte. Dankzij de tussenkomst van OkDo verbouwingen konden we de klant geruststellen m.b.t. de werken en de kostprijs.

Een kandidaat koper zal meestal de prijs van de renovatiewerken overschatten. Laten we niet vergeten dat de aankoop van een huis één van de belangrijkste projecten is van een gezin. Niemand wil zich vergissen. De stress van de renovatiewerken bovenop de aankoop van een huis, mag niet onderschat worden. Het is dan onze taak om de juiste antwoorden te bieden aan onze klanten.

«In de nabije toekomst zullen onroerende goederen mèt renovatiewerken verkocht worden»

G.D. : Wat gaat u in werking stellen om de verkoop te combineren met de renovatiewerken?
A.P. : We moeten ons voortdurend aanpassen aan de eisen van de markt en van de klanten. Ik ben ervan overtuigd dat het van groot belang is om een onroerend goed juist te positioneren op de markt. Dit wil zeggen dat men op de eerste plaats de waarde goed moet berekenen door eveneens rekening te houden met de werken.
Ook alle nieuwe eisen rond o.a. energie en isolatie spelen hier een rol. Het zal nodig zijn om onze verkoopstrategie aan elke specifieke situatie aan te passen. De klant de mogelijkheid bieden zich het pand afgewerkt voor te stellen, is reeds mogelijk dankzij de virtuele home staging. In de nabije toekomst zullen onroerende goederen mèt renovatiewerken verkocht worden..

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)