OkDo Verbouwingen

Waarom heeft houtskeletbouw zoveel succes voor het plaatsen van een aanbouw aan een woning ?

De skeletconstructie is in het vakjargon van architecten en bouwheren de draagconstructie van een gebouw, dat tevens instaat voor diens stabiliteit. Dan weer in baksteen, dan in beton, staal of hout: er tal zijn van mogelijkheden wat de skeletbouw betreft. We gaan hier even meer in detail in op houtskeletbouw, waar meer en meer voor gekozen wordt voor het zetten van een aanbouw aan een woning in Vlaanderen en we proberen uit te vissen waarom dit edel materiaal zoveel meer belangstelling krijgt tegenwoordig.

Een houtskeletbouw wordt geplaatst aan een niet te evenaren snelheid

Wanneer u opteert voor een houten structuur, vermindert de duur van het bouwen van een aanbouw in Vlaanderen aanzienlijk. Het is de ideale oplossing wanneer u zo snel mogelijk wenst te genieten van uw woninguitbreiding. De houten muren worden op maat gemaakt in een werkplaats en moeten ter plaatse op de werf slechts worden geplaatst en vastgemaakt.

Een uitstekende thermische isolatie voor de uitbreiding van uw woning

Het is algemeen bekend dat hout van nature uit een zeer goede thermische isolatie is in woningen. Om even te vergelijken bij dezelfde dikte, is dit edele materiaal zes keer meer isolerend dan bijvoorbeeld baksteen, en vijftien keer meer dan beton.

Een lichte structuur, waardoor de kostprijs van uw aanbouw behoorlijk wordt verlaagd

Een houten skelet heeft een relatief laag gewicht, waardoor de funderingen veel minder zwaar moeten zijn dan bij een traditioneel skelet. Daardoor zijn de kosten van uw werken veel lager. Daarenboven biedt het lichte gewicht van hout de ideale oplossing voor het bouwen van een aanbouw aan een woning op een bestaande structuur.

Een skelet in robuust hout is drukbestendig

Alles hangt uiteraard af van de houtsoort, maar over het algemeen genomen kan met hout als bouwmateriaal zeer stevig noemen. Sommige houtsoorten hebben zelfs de capaciteit drukbestendiger te zijn dan beton.

Een gezond materiaal dat de vochtigheid regelt in de aanbouw aan uw woning

Hout is een uniek bouwmateriaal, dat toestaat woningen op te trekken die ademen. Doordat hout de vochtigheid regelt, is de lucht altijd droog en gezond en kunnen schimmels en andere parasieten zich niet vermenigvuldigen.

Een ecologische draagstructuur met een positieve energiebalans

Bosbouw is daarenboven weinig vervuilend en hernieuwbaar. Dat betekent dat ondanks de algemene opinie, het gebruik van hout voor de bouw, bossen niet met uitsterven bedreigt.

Hout is daarbij een materiaal dat niet van ver hoeft te komen. Het groeit in onze Belgische bossen, die duurzaam worden uitgebaat. Het is dus onnodig om hout vanuit de andere kant van de wereld te importeren om een aanbouw te plaatsen, waarbij grote hoeveelheden CO2 worden geproduceerd.

Dit edele materiaal produceert bij het groeien de noodzakelijke zuurstof en is dus van het allergrootste belang voor het voortbestaan van de mens. Het is tevens het bouwmateriaal waarbij het minste energie wordt verbruikt bij de productie en het is biologisch afbreekbaar. Het is dus de beste keuze voor het bouwen van een ecologisch verantwoorde aanbouw.

U wenst een goede begeleiding en een opvolging van de bouwwerf bij het zetten van een aanbouw met houten structuur ?

Contacteer OkDo verbouwingen voor een volledige en gedetailleerde prijsofferte, de specialist in de bouw in Vlaanderen en Wallonië. Onze deskundige raadgevers beantwoorden al uw vragen en overhandigen u zo spoedig mogelijk een prijsofferte voor het bouwen van een uitbreiding van uw woning.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)