OkDo Verbouwingen

Isolatiewerken en renovatiewerken van de buitengevel combineren : zo bespaart u kosten

Het isoleren van de buitenmuur combineren met het opfrissen van deze zelfde muur, laat u toe flink te besparen op uw energierekening. In dit artikel komen we uitgebreid terug op de verschillende isolatiemogelijkheden, maar ook op de afwerking van die buitenmuur. Tevens belichten we het punt van de stedenbouwkundige vergunning en op welke regionale premies u recht heeft voor dit type van renovatiewerken.

De isolatie van de voorgevel: een efficiënte en niet invasieve manier van werken

Het isoleren van de voorgevel en andere buitenmuren van een woning kan op een zeer efficiënte manier gebeuren, en is zeker niet ingrijpend voor het dagdagelijkse familieleven: het geheel van de werken gaat namelijk buiten door. Er zijn meerdere mogelijkheden om de buitenmuren van uw gebouw te isoleren :

  • Thermische buitengevelisolatiesystemen met bepleistering of ETICS (External Thermal Insulation Composite Systems) : het isolerende materiaal wordt op de façade van een nieuw of bestaand gebouw aangebracht, en gefixeerd met een laag gewapende grondpleister, waarboven een laag decoratieve afwerkpleister komt;

  • Isolatiesysteem van een buitenmuur met een houten bekleding ;

  • Kant-en-klare isolerende gevelpanelen (PUR of polystyreen) bekleed met gevelstrips.

Het isoleren van de buitenmuren van een woning zijn het ideale moment om ook de buitenmuren zelf te renoveren

Bij het langs de buitenzijde isoleren van buitenmuren, heeft u tevens de mogelijkheid om ook de bekleding van uw gevel en buitenmuren te renoveren. Er bestaat een ruime keuze aan plamuursel voor de afwerking en bekledingselementen op de Belgische markt. Er is echt keuze te over! Natuurlijk zijn er verschillende criteria die te respecteren zijn. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een mineraal isolatiemateriaal, dan kiest u tevens best voor een minerale bepleistering, om toe te laten dat de woning optimaal kan “ademen” en het overtollige vocht kwijt geraakt. We halen hier enkele voorbeelden aan van plamuursels en bedekkingen die moment erg “in” zijn voor de afwerking van gevels :

  • Crepi : deze bepleistering bestaat zowel in minerale uitvoering als in synthetische, en wordt bijzonder geapprecieerd voor haar moderne look en het weinige onderhoud dat het vraagt. Daarbij is crepi mogelijk in een ruime keuze van kleuren, en kan herschilderd worden ;

  • Bardage of gevelbekleding : de rol van bardage is de buitenmuur goed waterdicht te maken en deze te beschermen tegen slechte weersomstandigheden. Vaak gebruikt men hiervoor hout (cederhout), natuurlijke of kunstmatige leisteen, dakpannen, vezelcementplaten, sidings, klei, zink, metaal.

Het isoleren van een buitenmuur en het vervangen van de afwerking van de gevel : werken waarbij eventueel een stedenbouwkundige vergunning nodig is

Het is absoluut noodzakelijk een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen wanneer men het bekleedsel van een gebouw verandert waarbij het uitzicht en/of het volume veranderen. Dat houdt in dat een gevel bedekken met een andere afwerkingslaag eventueel de tussenkomst vraagt van een architect, en dat deze werken in dat geval moeten worden voorafgegaan door een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning. Alles zal afhangen van het verschil tussen de oorspronkelijke bekleding en de nieuwe. Om te weten te komen of u wel of geen stedenbouwkundige vergunning nodig heeft, kunt u best een afspraak maken bij de bevoegde dienst op uw gemeente en daar de vraag stellen.

Een isolerende dekmantel aanbrengen rondom uw woning geeft recht op bepaalde regionale energiepremies

In Vlaanderen en in Brussel worden verschillende premies uitgereikt betreffende isolatiewerken en renovatiewerken aan buitenmuren. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet men wel voldoen aan bepaalde voorwaarden. De grootte van de premie is onder andere afhankelijk van uw inkomen. We nodigen u uit hiervoor naar de desbetreffende website te surfen, waar u alles in detail kunt vinden. Niettemin kan OkDo verbouwingen u van A tot Z bijstaan in het aanvragen van premies voor uw renovatiewerken en in het het samenstellen van uw dossier voor de aanvraag van energiepremies.

Vernieuw uw buitenmuren en gevel vanaf de isolatie tot aan de bekleding met OkDo verbouwingen !

Onze werfcoördinators zorgen voor alles: vanaf het opstellen van een globale prijsofferte via de coördinatie van de renovatiewerken tot aan de oplevering en het nazicht van de controle van het geleverde werk ! Contacteer ons team op ieder moment en ontvang een prijsofferte voor de isolatiewerken en renovatiewerken van uw gevel.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)