OkDo Verbouwingen

Het na-isoleren van uw woning door het opvullen van de spouw: een snelle en efficiënte methode om uw energieverbruik te doen dalen

Door te investeren in het isoleren van de muren van uw woning kunt u warmteverlies tegengaan en de eindfactuur van uw energieverbruik doen dalen. Dat kan volgens verschillende methoden : langs de binnenzijde, langs de buitenzijde of door isolatiemateriaal te injecteren of te blazen in de spouw. Deze laatste manier van na-isoleren van spouwmuren is een heel interessante methode.

Isoleren door het opvullen van de holle ruimte tussen de muren: een methode die enkel lukt bij spouwmuren

Holle muren opvullen om te isolerenSpouwmuren zijn dubbele muren waarbij een holle ruimte bestaat tussen de buiten- en de binnenmuur. Normaal gezien dient deze ruimte of luchtspouw om te ventileren, maar ook ter isolatie. Deze manier van bouwen werd destijds vaak toegepast in Vlaanderen en Brussel. Ondertussen weten de isolatiespecialisten dat deze techniek verre van efficiënt is en juist warmteverlies en een gevoel van kou in een gebouw in de hand werken. Voor een goede isolatie van een woning is het beter deze ruimte op te vullen met isolatiemateriaal.

Natuurlijk is het enkel mogelijk een woning via de spouw te isoleren wanneer deze ruimte er is. Om dat met zekerheid te weten en om zeker te zijn dat er geen objecten zoals bouwafval in de holle ruimte aanwezig zijn, wordt er op voorhand een onderzoek gedaan met behulp van een camera. Is de spouw helemaal vrij, dan kunnen specialisten inzake isolatie en lage-energiewoningen de spouwmuren na-isoleren en opvullen.

Verschillende technieken om de spouw op te vullen met isolatiemateriaal

Via gaten die in de voegen van de muur worden geboord wordt de holle ruimte langs de buitenzijde gevuld met isolatiemateriaal. Er zijn verschillende technieken om de spouw tegen warmteverlies te isoleren, net als dat er verschillende soorten isolatiemateriaal bestaan :

  • Isoleren door injectie : bij deze methode wordt er isolerend schuim in de spouw geinjecteerd ;

  • Isoleren door inblazen : bij deze methode wordt er een isolerend materiaal in de spouw geblazen zoals glaswol- of steenwolvlokken, expandeerbare polystereenparels of glasvezelkorrels enz.

De spouwmuren van een woning isoleren : een aanpak met verschillende voordelen

Spouwmuren opvullen biedt naast het verbeteren van de energieprestaties van het gebouw ook verschillende andere voordelen :

  • De muren moeten niet worden afgebroken zodat de afwerking van zowel binnen- als buitenmuren van de woning behouden blijft ;

  • Er is geen verlies aan leefruimte ;

  • De isolatiewerken nemen minder dan één dag in beslag ;

  • De kosten zijn veel minder hoog dan wanneer men de buitenmuren isoleert via de buitenzijde ;

  • Enz.

Aanbevelingen voor het na-isoleren van spouwmuren

Let er wel op dat de spouwruimte bij het na-isoleren volledig gevuld wordt met isolatiemateriaal. Dat is absoluut noodzakelijk om koudebruggen te vermijden. Koudebruggen leiden namelijk ook weer tot vochtplekken en warmteverlies.

U wenst uw spouwmuren te isoleren en de energierekening te doen dalen ?

Doe beroep op de diensten van OkDo verbouwingen, dé specialist in het isoleren van buitenmuren overal in Vlaanderen en Brussel. U kunt ons contacteren per telefoon of het online antwoordformulier invullen voor een prijsofferte of voor meer informatie over isoleren.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)