OkDo Verbouwingen

De verschillende stappen betreffende het plaatsen van een nieuwbouw in België

Het avontuur van het bouwen van een woning in Vlaanderen maar ook in Brussel is zeer opwindend, maar ook zeer ingewikkeld. Het doel van dit artikel is de grote lijnen van het verloop van zo’n bouwproject voor u te schetsen. Het objectief ? Ervoor te zorgen dat u zelf een bouwproject zou kunnen opvolgen en zonder zorgen een sleutel-op-de-deur afgeleverd krijgt.

Een geschikte bouwbouwgrond zoeken

Het aanbod van geschikte bouwpercelen vermindert zienderogen in Vlaanderen. Toch moet u de moed niet laten zakken. U zult er ook wel in slagen een bouwterrein te vinden in de streek van uw dromen, er zijn gelukkig verschillende manieren om informatie over vrije bouwpercelen te verkrijgen.

Allereerst kunt u op zoek gaan naar een vrije bouwgrond via gespecialiseerde websites.

U wenst in een bepaalde gemeente te wonen ? Niemand belet u contact op te nemen met de dienst kadaster van de betreffende gemeente, om te weten welke terreinen in de nabije toekomst bebouwd zullen mogen worden.

Een andere mogelijkheid is beroep te doen op een notaris. Hij is namelijk belast met erfrecht en echtscheidingen, die vaak uitmonden in de verkoop van een bouwgrond.

Een bouwplan ontwerpen voor de bouw van uw toekomstig huis

De tweede stap na de aankoop van een bouwterrein, is uiteraard het laten tekenen van een bouwplan. Hiervoor is de tussenkomst van een architect nodig, aan wie u uw wensen en behoeften overmaakt. Hij zal u dan een voorontwerp voorstellen op basis van een studie van het bouwproject, die zal dienen voor de aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning.

Het verkrijgen van een stedenbouwkundige vergunning bij de dienst stedenbouw van uw gemeente

Deze fase is noodzakelijk voordat u kunt aanvangen met de bouwwerken. Weet dat een stedenbouwkundige vergunning in Vlaanderen en Brussel zowel door de eigenaar van het bouwterrein als door zijn architect kan aangevraagd worden.

De juiste aannemers uitkiezen voor een goed verloop van een bouwwerf

Wanneer u het licht op groen heeft vanwege de dienst stedenbouw van uw gemeente, staat u weer voor een belangrijke beslissing : ofwel kiest u voor een bouwmeester die de werken voor u van a tot z coördineert, ofwel volgt u zelf de ganse bouwwerf op. Weet dat u in het tweede geval zelf contact moet leggen met verschillende bedrijven voor de verschillende werken, en vervolgens de verschillende aannemers op elkaar zal moeten doen afstemmen. Dat vraag veel tijd en een zekere ervaring, ook wanneer uw architect u daarbij help. Zelf een bouwwerf opvolgen heeft absoluut een grote impact op uw dagelijkse leven.

Welke beslissing u ook neemt, werken met één enkele aanspreekpartner of zelf het contact zijn van de verschillende bouwmensen, maak een weloverwogen keuze en laat u eventueel leiden door mond aan mond reclame. Werken met aannemers die het QualityPRO-label hebben biedt ook tal van voordelen. Wanneer u kiest voor een bouwcoördinator die de opvolging doet, kijk dan of deze wel financiële en juridische garanties biedt aan zijn klanten gedurende de ganse werf, en of hij u de beste verhouding kan aanbieden wat prijs/kwaliteit van de werken betreft.

Wenst u bijkomende informatie of een gedetailleerde en juiste prijsofferte betreffende de opvolging van uw bouwwerf ? Contacteer OkDo verbouwingen !

Contacteer onze bouwmeesters om meer informatie te krijgen en om een prijsofferte te ontvangen. Wij kunnen iedere bouwwerf in gans Vlaanderen voor u opvolgen.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)