OkDo Verbouwingen

Een offerte voor isolatiewerken : wat moet er absoluut in staan en waarop moet u letten

Rekening houdend met de nieuwe Europese reglementering voor energie naar 2020 toe, en met de talrijke energiepremies die de verschillende regio's in België uitreiken, denken meer en meer Vlaamse gezinnen aan een investering voor isolatiewerken aan hun woning. Hoe ziet een goede prijsofferte voor dergelijke werken eruit ? Welke details moet in deze offerte absoluut aanwezig zijn?

De prijsvraag voor isolatiewerken aan een woning moet grondig worden voorbereid

Er zijn verschillende zaken belangrijk bij het isoleren van woningen in Vlaanderen en Brussel. Voordat u bij een aannemer aanklopt voor een prijsvraag, is het noodzakelijk precies te weten wat u moet vragen over een mogelijke isolatie. Hieronder vindt u de verschillende stappen in chronologische volgorde om tot een prijsvraag te komen:

  • Welke strategische zones van mijn woning moet ik isoleren om warmteverlies zo goed mogelijk tegen te gaan? Dit is uiteraard de eerste vraag die u zich moet stellen. U weet het misschien niet, maar misschien is uw woning slecht of helemaal niet geïsoleerd, en verliest u veel warmte via enkele strategische plaatsen: 30% via het dak, 25% via de buitenmuren, 10% via de vloer, 40% via de ramen, … Het is dus goed veeleisend te zijn en te bestuderen hoe u zo veel mogelijk energie kunt besparen ;

  • Al naargelang de configuratie van mijn gebouw, voor welke isolatietechniek moet ik kiezen ? Dat is de tweede cruciale vraag waarop u een antwoord moet kunnen formuleren. Er zijn vandaag veel verschillende isolatiematerialen op de markt: flexibele minerale isolatiematerialen (rockwol of glaswol), harde synthetische isolatieplaten (EPS, XPS, PUR, PIR), schuim, expandeerbare parels, cellulose vlokken, en dat in klei, kurk, papier, schapenwol, kalk, …, Elk materiaal wordt op een specifieke wijze aangebracht ;

  •              Welk budget kan ik spenderen aan het isoleren van mijn woning ?

  • Al naargelang de isolatietechniek die ik kies, voor welke isolatiepremie kom ik in aanmerking? Om hierop een antwoord te vinden, kunt u best even een kijkje nemen op de website van leefmilieu Vlaanderen of Brussel, waar u telkens updates kunt vinden over deze premies.

Pas als u een antwoord heeft gevonden op deze vragen, kunt u een prijsvraag indienen voor isolatiewerken aan uw woning.

De prijsofferte voor isolatiewerken aan een woning: de gegevens die er absoluut moeten instaan

De prijsofferte voor isolatiewerken aan een gebouw moet absoluut de volgende gegevens en details bevatten:

  • Een vermelding van het gekozen isolatiemateriaal, een beschrijving van dit materiaal en het nummer van haar technische fiche uitgegeven door het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) : dit nummer is heel belangrijk voor twee redenen : allereerst omdat het gebruikt wordt in het dossier voor de aanvraag van energiepremies en belastingvermindering, en ten tweede omdat het beide partijen toelaat om de technische kwaliteiten van het isolatiemateriaal te kunnen nakijken;

  • De dikte van het isolatiemateriaal dat zal worden gebruikt, uitgedrukt in millimeter;

  • De thermische geleidbaarheid en de thermische weerstand van het materiaal ( λ en R);

  • De techniek die zal worden gebruikt om het isolatiemateriaal aan te brengen;

  • En uiteraard de kostprijs van de isolatiewerken.

U bent van plan uw woning in Vlaanderen of Brussel te laten isoleren? Onze werfbegeleiders van OkDo verbouwingen volgen uw werf op van A tot Z !

Daken, ramen, voorgevels, buitenmuren en binnenmuren : wij zorgen voor een totale begeleiding van strategische isolatiewerken aan uw woning! Meer informatie of raad ? Een gratis prijsofferte ? Contacteer onze medewerkers ! Ons team staat klaar om u bij te staan in de zoektocht naar oplossingen. Wij verzekeren de beste verhouding prijs/kwaliteit en zorgen voor een goede vergelijking van meerdere prijsoffertes voor uw isolatieproject !

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)