OkDo Verbouwingen

Plaatsing van steenkorven als omheining

Om geen hinder meer te ondervinden van een belendend perceel landbouwgrond (groenafval, steentjes …) wilden de eigenaars van deze woning tijdens de zomer een nieuwe omheining plaatsen. Natuurlijk mocht daarbij ook het esthetische aspect niet uit het oog worden verloren. OkDo verbouwingen zorgde voor een hedendaagse, stijlvolle afscheiding die perfect integreert in deze Waals-Brabantse omgeving.

De oude afsluiting uit de jaren ‘60 was aan vervanging toe…

De oude omheining dateerde uit de jaren ’60 en moest worden vervangen omdat ze dreigde om te vallen telkens wanneer de tractor langsreed op het belendende landbouwperceel. Bovendien vonden de eigenaars hun omheining niet meer van deze tijd. Het duurde nog geen dag om ze weg te halen, zo los zat ze in de grond!

Esthetiek en snelle plaatsing waren doorslaggevend bij de keuze van steenkorven

De voorbereidende grondwerken waren de belangrijkste fase bij het plaatsen van deze nieuwe “omheining”. (Aangezien er voor ‘schanskorven’ of ‘steenkorven’ werd gekozen, spreken we beter van een “muur”.) De verhouding prijs/kwaliteit van steenkorven is bovendien bijzonder interessant.

De techniek bestaat erin op de rand van het terrein een stevige en duurzame bekisting in metaaldraad aan te brengen, goed verankerd in de grond. Deze bekisting moet uiteraard perfect zijn aangepast aan het profiel van het terrein (wat in dit geval een hellend vlak was). Daarna vult de aannemer in tuinheraanleg die verantwoordelijk is voor de werkzaamheden de bekisting met stenen. Dit gebeurt volgens een specifieke techniek. Alles te samen heeft het plaatsen van de nieuwe omheining nog geen week geduurd!

De voordelen van een buitenmuur in steenkorven:

Een muur in steenkorven biedt verschillende voordelen. Daarom kent de techniek steeds meer succes in België. De twee belangrijkste kwaliteiten zijn:

Snelle plaatsing. We konden het zelf ervaren: een omheining met steenkorven is zo geplaatst en vergt geen tijdrovend (en dus duur) metselwerk zoals bij een klassieke muur.

Esthetische omheining “op maat” met keuze uit verschillende soorten stenen. Schanskorven danken hun esthetiek aan het minerale aspect dat de stenen in de korf aan uw omheining geven. Alles is mogelijk: u kunt bijvoorbeeld kiezen voor graniet, harde kalksteen of zandsteen. De variatiemogelijkheden in kleur en vorm geven uw muur een specifieke look.

Vraag ook een bestek voor het plaatsen van een omheining of een scheidingsmuur

Met OkDo verbouwingen is het zo gebeurd! U ontvangt snel een bestek voor de plaatsing van steenkorven via een professioneel ondernemer in uw buurt. Vraag uw prijsraming voor uw verbouwingswerken nu!

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)