OkDo Verbouwingen

Een goed onderbouwde prijsofferte voor renovatiewerken of bouwwerken: niet zomaar een prijs !

Een prijsofferte voor renovatiewerken of voor bouwwerken mag niet enkel bestaan uit een globale prijs. Wanneer een bedrijf slechts een prijs opgeeft, kunt u hen beter direct links laten liggen. Een prijsofferte moet namelijk een gedetailleerde beschrijving van de werken en bepaalde andere informatie omvatten. Details en een overzicht van de deskundigen bij OkDo verbouwingen, dé specialisten in prijsoffertes voor alle verbouwingswerken en nieuwbouw.

Wat is nu precies een prijsofferte voor verbouwingswerken ?

Wat moet er staan in een offerte voor renovatiewerken?De juiste definitie van een offerte volgens het Belgische Burgerlijk Wetboek is een geschreven document, waarin een leverancier een product of dienst ter verkoop aanbiedt aan een bepaalde prijs. De leverancier verplicht zich daarbij de prijs niet te verhogen, zolang de koper niet heeft laten weten of hij het gaat kopen. Een prijsofferte is echter geen contract, maar een eenzijdige verbintenis. Het wordt wel een contract, van zodra de persoon aan wie de offerte is gericht deze aanvaard.

Daarbij is het belangrijk te noteren dat de uitgebreidheid van de prijsofferte een goede indicatie geeft van het professionalisme van het bedrijf aan wie u een prijs heeft gevraagd voor het uitvoeren van de bouwwerken. Wanneer deze correct is opgesteld, bevat hij de wettelijke vermeldingen en noodzakelijke details en krijgt u een idee van de degelijkheid van het bedrijf. Dan zijn zij waarschijnlijk ook degelijk en professioneel in de aanpak van de renovatiewerken van uw woning of gebouw.

Een prijsofferte voor renovatiewerken en nieuwbouw moet bepaalde wettelijke vermeldingen inhouden

U ging ervan uit dat een prijsofferte slechts een geschreven document is met het totaalbedrag van de werken die u wenst te laten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het isoleren van uw gebouw ? Dan zit u fout ! Zo'n document moet absoluut de volgende wettelijke vermeldingen inhouden:

 • De aanduiding « prijsofferte » of « prijsvoorstel » ;

 • De datum van het opstellen van de offerte ;

 • De firmanaam en hun adres ;

 • Het ondernemingsnummer van het bedrijf, waarmee u bijvoorbeeld kunt opzoeken of dit bedrijf wel toegang heeft tot het beroep ;

 • Het adres waar het bedrijf zich bevindt evenals het adres van de hoofdzetel ;

 • Is het een bedrijf, haar rechtsvorm ;

 • De naam of firmanaam van de klant en het adres van uitvoer van de werken ;

 • Een gedetailleerde berekening met aantallen en prijsaanduiding van iedere prestatie, ieder materiaal en ieder product dat nodig is voor de werken. Dit laat toe een schatting te maken van de totaalprijs van de renovatiewerken ;

 • Het bedrag exclusief BTW en inclusief BTW ;

 • De geldigheid van de offerte vanaf de datum van opstelling ;

 • De geschatte duur van de te leveren prestaties ;

 • Het betalend en gratis karakter van de offerte.

Wanneer een renovatiebedrijf echt al deze informatie op de prijsofferte vermeldt, kunt u ervan uitgaan dat het een betrouwbaar en eerlijk bedrijf betreft.

Wenst u een prijsofferte voor renovatiewerken of een nieuwbouw met alle wettelijke verplichte vermeldingen ?

Neem dan snel per telefoon of via het online contactformulier contact op met de deskundigen bij OkDo verbouwingen. Onze mensen komen dan bij u thuis om alles over uw project te weten en bieden u een aangepaste prijsofferte aan.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)