OkDo Verbouwingen

Een prijsofferte voor buitenwerken : wat moet erin staan en waarop moet men letten?

Een hele belangrijke etappe bij een renovatie- of bouwproject is het analyseren van de verschillende prijsoffertes betreffende de werken. Ontdek hier de tips van onze deskundigen in buitenaanleg van terrassen of tuinen in Vlaanderen en Brussel om op de juiste manier een prijsvraag op te stellen, en om vervolgens verschillende prijsoffertes met elkaar te vergelijken.

Denk eerst goed na over het ontwerp van het terras voordat je een prijsaanvraag doet

Buitenaanleg is redelijk duur en vooral delicaat, en vraagt een grondige voorstudie. Je kunt je dus beter eerst even goed buigen over het ontwerp van het terras of de tuin, voordat je een prijsvraag stuurt naar enkele aannemers. Volgende vragen zijn namelijk heel belangrijk bij buitenwerken :

 • Buitenwerken uitvoeren in VlaanderenZijn reliëfwijzigingen echt noodzakelijk ? In sommige gevallen is het namelijk verplicht om vooraf bij de gemeente een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen voor reliëfwijzigingen bij grondwerken – bekijk eerst goed de voorwaarden tot vrijstelling ;

 • Moet er een kanalisatie zoals waterafvoer of andere onder het toekomstige terras liggen ? In dat geval is het uiteraard belangrijk deze installaties eerst aan te leggen, alsook de toegang ertoe ;

 • Welke afwerking en decoratie wens je ? Om een volledige prijsvraag op te stellen, is het belangrijk een lijstje te maken met de gewenste materialen voor de afwerking van bijvoorbeeld de sierrand of andere (hout, tegels, steen, kiezels, …) ;

 • Een overzichtelijk plan met de maten en de zone alvast met palen uitzetten bieden een duidelijk beeld van het project. Dat maakt het begrijpelijk voor de aannemer, waardoor misverstanden kunnen worden vermeden.

Een volledige en gedetailleerde prijsofferte schept vertrouwen

Net als het geval is voor andere verbouwingswerken aan een gebouw, is het ook bij grondwerken belangrijk meerdere prijsoffertes met elkaar te vergelijken om verstandig te kunnen kiezen. Om zo weinig mogelijk risico te lopen op een teleurstelling, moet een prijsofferte absoluut volgende elementen bevatten :

 • De volledige gegevens van de aannemer ;

 • Een beschrijving van de verschillende etappes van de werken (voorbereiding, grondwerken, onderlaag, …) ;

 • Een lijst met de materialen met vermelding van hun gebruik en hun merk ;

 • Een gedetailleerd ontwerp van het project met de maten, de topografische metingen, ...

De tussenkomst van een werfcoördinator voor de aanleg van een tuin of terras

Om de voortgang van de werken te kunnen volgen, kan het heel nuttig zijn de tussenkomst van een werfcoördinator in te roepen. Zo'n projectleider kan namelijk toezien op het goede verloop van de werken en zorgt voor :

 • De kostenraming van het project ;

 • Het contacteren van verschillende ervaren aannemers in buitenaanleg ;

 • Het ontvangen en bestuderen van de verschillende prijsoffertes ;

 • Het op elkaar afstemmen van de verschillende aannemers ;

 • Het beheren van de timing en de betalingen ;

 • De opvolging van de werken en de samenwerking met de bouwheer.

Van plan om buitenwerken aan te vatten in Vlaanderen of Brussel ?

Contacteer dan zeker even de deskundigen bij OkDo Verbouwen per telefoon of schriftelijk door het online contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op voor een prijsofferte of meer informatie.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)