OkDo Verbouwingen

De medewerkers in renovatiewerken van OkDo verbouwingen coördineren de studies van uw behoeften en het plaatsen van nieuwe ramen en profielen om zo weinig mogelijk warmte en geld te verspillen.

Vandaag moeten ramen en vensters een isolatiewaarde bereiken die beantwoordt aan de verschillende normen die opgelegd worden in het kader van de globale isolatie en energieprestaties van een woning. 30 à 40 % van het warmteverlies gebeurt via ramen en deuren, afhankelijk van het type woning.

Vraag een prijsofferte

De isolatiewaarde van ramen en profielen

De isolatiewaarde van ramen en profielen wordt uitgedrukt in U-waarden. Hiermee wordt het warmteverlies aangeduid per vierkante meter (u/W.m².K):

  • De Uf waarde staat voor de isolatiewaarde van het profiel (f voor “frame”) ;
  • De Ug waarde staat voor de isolatiewaarde van het glas (g voor glas) ;
  • De Uw waarde staat voor de globale isolatiewaarde van het raam (w voor “window”).

Hoe lager de Uf waarde van het raamprofiel, hoe beter deze isoleert. Maar men moet ook weten dat de thermische isolatieprestatie van raamprofielen afhangt van twee andere factoren: de water- en luchtdichtheid, en de aanwezigheid van schimmels en vocht aan de binnenkant van het houten chassis, wat de thermische efficiënte behoorlijk doet verminderen.

Een raamprofiel in hout, PVC of aluminium?

Raamprofielen kunnen gemaakt worden uit verschillende materialen. Om u te helpen kiezen, zetten we hieronder even hun voornaamste eigenschappen op een rij:

Houten ramen

Hout heeft in zijn natuurlijke toestand al een zeer goede thermische en akoestische isolatiewaarde, en is dus zeker aangewezen als materiaal voor een raamprofiel. Hout vraagt echter wel een regelmatig onderhoud om haar kwaliteiten niet te verliezen en om rotting of vervormingen door vocht tegen te gaan. Daarnaast is het esthetisch en ecologisch verantwoord, en kan het gemakkelijk worden gerepareerd waardoor de duurzaamheid aanzienlijk wordt verlengd.

PVC ramen

Om een goede isolatiewaarde te hebben, moet PVC dik zijn, waardoor het oppervlak van het glas en de lichtinval verminderen. PVC kan niet hersteld worden, en heeft daardoor een beperktere levensduur. PVC ramen zijn echter wel zeer onderhoudsvriendelijk en ze zijn niet onderhevig aan rotting of corrosie.

Aluminium en stalen ramen

Aluminium en staal kennen een zeer grote stabiliteit maar hebben een minder hoge isolatiewaarde dan hout. Ze zijn echter gemakkelijk te onderhouden en lenen zich uitstekend voor hedendaagse gebouwen.

Premies voor het plaatsen van ramen

Bij het plaatsen van ramen met een hoge isolatiewaarde heeft men recht op regionale isolatiepremies. IlliCO verbouwingen helpt u bij de soms ingewikkelde administratie voor het aanvragen van deze premies en subsidies bij verbouwingswerken.

Vul onderstaand formulier in om een offerte te ontvangen voor het plaatsen van ramen:

 
 
 
 
Aide
 
 

Par l'encodage de ses données et l'envoi du présent formulaire, l'utilisateur du site Internet reconnaît avoir pris connaissance et accepté les conditions d'utilisation du site web et de protection des données personnelles.

(* = Deze velden zijn verplicht)

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)