OkDo Verbouwingen

De realisatie van een houten aanbouw aan een woning

Eerste fase: de afbraak van bestaand bijgebouw!

Deze afbraak werd een delicaat punt tijdens deze werf omdat de winter voor de deur stond en de eerste kou zich al liet voelen… Het huis diende dus goed via deze buitenzijde geïsoleerd te worden gedurende de hele werken.

De aannemer was zich daarvan degelijk bewust en knapte dit werk dan ook op één dag op.
Dankzij het snelle werk van de aannemer hebben onze eigenaars geen kou hoeven te lijden door deze grote opening.

Het werk voordat de dakvensters werden geplaatst

Het aansluiten van een bijgebouw aan een bestaand gebouw is een groot renovatiewerk dat valt onder ruwbouw. Dit is een belangrijk element waar men zeker rekening mee dient te houden. Met de grootste zorg werd deze eerste fase dan ook tijdens de eerste week afgewerkt.

De nieuwe aanbouw

De nieuwe aanbouw moest groter zijn, moderner, en beter geïsoleerd. Het werd uiteindelijke een complete nieuwe verdieping die het licht zag, uitgerust met twee slaapkamers zodat de bewoners beneden eindelijk een echte grote leefruimte kregen. In enkele weken werd er in totaal niet minder dan 65 m2 bewoonbare ruimte toegevoegd.

De eigenaars maakten van deze gelegenheid gebruik om de enorme “dakkapel” enkele meters meer naar links te laten verplaatsen, zodat de bovenste verdieping een volledig nieuwe indeling kreeg van de bovenruimten.

Twee nieuwe badkamers

Aangezien men toch bezig was met verbouwen, beslisten de eigenaars om twee badkamers te laten aanleggen, één grenzend aan de nieuwe slaapkamer en eentje dicht bij de ouderlijke slaapkamer. Dit uiteraard ter vergroting van ieders comfort en privacy.

Een houtconstructie

Voor deze nieuwe uitbouw werd voor een houtskelet gekozen. Een uitbouw in hout verbruikt minder energie en is van langere levensduur. Een inrichting van dit type is van nature uit ook vuurbestendig en bovenal verlaagt het een de kosten van het bouwwerk

Een uitbouw in 2 en een halve maand

De werf gebeurde tijdens de winter : de aanvang was in de maand november 2009, de afwerking en oplevering in januari 2010 !

Gelukkige eigenaars…

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)