OkDo Verbouwingen

Badkamerrenovatie: ontwerp de badkamer die bij u past

Veel eigenaars van woningen opteren momenteel voor natuurlijke materialen voor het afwerken van hun interieur. Hout krijgt daarbij de absolute voorkeur, zelfs bij het renoveren van badkamers in Vlaanderen. Op welke manier kun je hout bij je badkamer betrekken? Hieronder vindt u verschillende tips voor het vernieuwen van dit belangrijke onderdeel van uw woning.  

Hout krijgt de voorkeur, zelfs voor vochtige ruimten zoals een badkamer

Badkamers in houtDe ecologische bewustwording van de 21ste eeuw kan men in feite als volgt omschrijven: meer en meer kiest men vandaag de dag voor natuurlijke materialen bij het volledig renoveren van woningen in Vlaanderen. Hout vinden we daarbij terug in alle ruimten van het huis, ook in de badkamer: van het kastje van de wastafel tot de rest van het meubilair, maar ook als vloerbedekking en voor de muren. Zelfs de wanden van de douche kunnen gemaakt worden in hout! Het komt er dan natuurlijk wel op aan, de juiste houtsoorten te kiezen, houtsoorten, die van nature uit waterdicht en duurzaam zijn. Daarbij zijn er enkele zeer belangrijke regels te respecteren bij de plaatsing van hout als materiaal voor de afwerking.

Water en hout, ja, maar niet willekeurig iedere houtsoort !

Dit edele bouwmateriaal en badkamers kunnen uitstekend samen gaan, maar men moet niettemin enkele voorwaarden in acht nemen. Niet iedere houtsoort kan namelijk gebruikt worden in een vochtige omgeving. Hieronder vind je een overzicht van de houtsoorten, die wel gebruikt kunnen worden voor de afwerking van badkamers :

  • Als wandbekleding heeft u de keuze uit Western Red Cedar, Lariks (ook wel Lork of Mélèze genoemd) en Europese Douglas. Daarnaast zijn er nog enkele meer exotische houtsoorten die zeer duurzaam zijn zoals teck, itauba, ipé en afrormosia. Deze zijn daarnaast ook uitstekend geschikt voor de bekleding van de wanden van een douche ;
  • Als vloerbedekking kan men bovenstaande houtsoorten die gebruikt kunnen worden voor de wanden gebruiken, maar ook enkele andere houtsoorten, zoals Afrikaanse padoek, afzelia, iroko, robinia, merbau of kastanje ;
  • Wat het meubilair betreft, raden timmerlieden houtsoorten aan als massief eikenhout, dat geborsteld, geschuurd, gelakt, gepolijst en een twee keer gelakt wordt. Al deze verschillende etappes zijn onmisbaar, om het hout zacht en aangenaam te maken bij het aanraken.

Vergeet niet het hout dat in een badkamer gebruikt wordt goed te behandelen

Daarnaast wordt het aangeraden het hout dat gebruikt wordt in een badkamer met een olie of met vernis te behandelen. Daardoor zal het telkens sneller en gemakkelijker drogen. Het vermijdt tevens dat er vlekken ontstaan. Daarnaast zorgen producten die speciaal ontworpen zijn voor het onderhouden van houten vloeren, een dun laagje achter dat een extra bescherming biedt tegen vuil, stof en water.

Bespaar de noodzakelijke ruimte in uw badkamer en plaats badkamermeubels in de hoogte

Om plaats te winnen in een badkamer of in iedere andere ruimte, moet u even uw verbeelding gebruiken. Meubilair dat wordt opgehangen, bezet minder ruimte van de vloer, waardoor het totale volume vloer aanzienlijk vergroot. Dat is slim bedacht, niet?

Een alternatief voor de traditionele tegeltjes als bezetting van de muren van uw badkamer

U kunt heel gemakkelijk de look van een verouderde badkamer volledig nieuwen door de muurbedekking te veranderen. De meeste mensen associëren de wanden van een badkamer met tegeltjes. Dat is uiteraard een goede oplossing, maar het is dus niet de enige ! Waarom niet opteren voor PVC? Dat is een decoratieve muurbedekking, die bestaat in een uitgebreid gamma van motieven en kleuren en die uitermate goed geschikt zijn om te gebruiken in een douche.

Plaats uw toilet op een strategische plaats voor een optimaal rendement van uw aantal vierkante meters

De markt biedt een brede keuze aan waterreservoirs voor toiletten. Zo zijn er verschillende maten, die zowel in de hoogte als in de diepte mogelijk zijn. Maak daarvan gebruik! Zo is het namelijk mogelijk om een verloren hoek onder het dak, onder een trap of in een nis te gebruiken om er uw toilet te plaatsen.

U denkt erover uw badkamer te renoveren ? OkDo verbouwingen kan u helpen bij de totale coördinatie van de renovatiewerken !

Contacteer onze specialisten in verbouwingen, en vraag om een uitgebreide en juiste prijsofferte. Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek in verband met de vernieuwing van uw badkamer.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)