OkDo Verbouwingen

De renovatie van een badkamer onder een schuin dak in Lasne

Vanaf het plan van de klant om zijn badkamer te renoveren tot aan de oplevering van de bouwwerf : de medewerkers van OkDo verbouwingen laten u in detail meekijken naar het verloop van een renovatiewerf van een badkamer in Plancenoit, in Waals Brabant.

Het streefdoel van deze aanvraag voor renovatiewerken betreffende een badkamer

De klant was geen onbekende bij OkDo verbouwingen. In het verleden had hij onze diensten reeds gesolliciteerd voor de verbouwing van zijn keuken, zijn living en zijn eerste badkamer. Deze keer deed hij beroep op onze kennis voor de renovatie van een tweede badkamer in Waals Brabant, een badkamer voor zijn kinderen. De ruimte had schade ondervonden van een waterlek en moest grondig worden vernieuwd. Het speciale van deze badkamer is dat zij gelegen is onder een schuin dak.

Onze verbouwingscoördinators namen contact op met de klant om zijn specifieke verwachtingen, behoeften en eisen te kennen, maar ook om enkele wijzigingen van de ruimte voor te stellen. Vervolgens werd de offerte verder uitgewerkt en door de klant aanvaard. Omdat de klant precies wist wat zijn wensen waren betreffende het sanitair en de tegels, is hij zelf naar enkele leveranciers gestapt om te bestellen.

Het verloop van de renovatiewerf van de badkamer in Waals Brabant

De werken evolueerden volgens de volgende chronologische stappen :

Het secuur afschermen van de bouwwerf

Deze eerste stap is van het allergrootste belang om de intimiteit van de bewoners maar ook de goede werkcondities van de werknemers te garanderen. Het houdt het afschermen van de vloer, de muren, de trap en het meubilair in om te voorkomen dat deze vuil of zelfs beschadigd worden.

De afbraak van de oude badkamer

Ons team mensen stond in voor de afbraak van de oude badkamer en de afvoer van het puin. Vervolgens zijn wij alle nieuwe materialen gaan ophalen bij de verschillende leveranciers waarbij wij hun karakteristieken grondig bestudeerden, zodat we de beste technische oplossing voor alles konden bieden. Zo had de klant bijvoorbeeld te zware kranen besteld ten opzichte van de dikte van de muur, die slechts 9cm dik was. De werkmensen hebben dan de bestaande muur van de badkamer verdikt met een bijkomende wand, zodat het kraanwerk kon worden ingebouwd.

De aanleg van de waterafvoer en wateraanvoer

De aanleg van de waterleidingen was heel belangrijk. Hierdoor was het mogelijk om de aan- en afvoer te voorzien voor de Italiaanse douche, de badkuip en de dubbele wastafel in deze kinderbadkamer.

Het bepalen van de strategische lichtpunten

Na de plaatsing van de leidingen voor het water was het tijd voor de elektrische leidingen. De exacte plaats van de zeven lichtpunten (ingebouwde spotjes) werd bepaald, maar ook de verlichting rondom de badkamerspiegel, de plaatsing van de schakelaars en de stopcontacten.

Het leggen van de chape en het plaatsen van het sanitair

De bestaande chape werd opnieuw gelegd met een afloop. Toen deze etappe klaar was, konden de vaklui die OkDo verbouwingen had uitgekozen voor deze klus verdergaan met de plaatsing van het sanitair dat de klant had uitgekozen : een dubbele wastafel en een Italiaanse inloopdouche in het verlengde van de badkuip.

De afwerking

Nadat alles was geplaatst, was het tijd voor de afwerking. De muren werden geplamuurd en voorzien van een grondlaag. Vervolgens werden de muren en de vloer bezet met tegels, en de muur zonder tegels voorzien van een tweede laag verf. De laatste stap was het installeren en ophangen van het badkamermeubilair (een hoge kast, een dubbele wastafelkast met lades in laminaat en een klein opbergkastje) en de plaatsing van de op maat gemaakte douchewanden.

U droomt van een nieuwe badkamer die voldoet aan al uw eisen ?

De bouwcoördinators van OkDo verbouwingen helpen u uw dromen te doen uitkomen ! Contacteer ons per telefoon of vul het online contactformulier in voor meer inlichtingen of een gratis offerte voor de renovatie van uw badkamer.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)