OkDo Verbouwingen

De belangrijkste stappen om een ouder gebouw efficiënt te renoveren

Een oudere woning volledig renoveren is een delicaat en ingewikkeld project, dat op voorhand minutieus moet worden bestudeerd. Je laten begeleiden door vakmensen uit de bouwsector zoals een werfcoördinator kan heel nuttig zijn voor het goede verloop van de verbouwingen. Onze vakmensen gespecialiseerd in totaalrenovatie in heel Vlaanderen delen hun ervaring met enkele waardevolle tips.

Een realistisch en gepersonaliseerd renovatieproject voor een gebouw

Voordat je overgaat tot de aankoop van een te renoveren gebouw of dat je je stort in kolossale renovatiewerken, is het belangrijk je even te buigen over de te realiseren werken. Dat is heel belangrijk, met name betreffende het te voorziene budget en de duur van de werken. Deze voorstudie van het renovatieproject is niet te onderschatten, en kan zeker gebeuren met de hulp van een coördinator van bouwwerven. Tijdens zo'n voorstudie worden de volgende stappen in detail bestudeerd:

  • Oude gebouwen opknappen - tips waar beginnenWelk gebruik wordt er gegeven aan de verschillende ruimten in de woning ;

  • Wat zijn de gewenste renovatiewerken van iedere ruimte ;

  • Wat zijn de behoeften en dagelijkse gewoonten voor een gepersonaliseerde renovatie ;

  • Welk budget is er beschikbaar voor het realiseren van het project ;

  • Eens alle werken zijn opgesomd, een lijst maken met de prioriteiten ;

  • Informatie en voorbeelden opzoeken om een exact idee te krijgen van het eindresultaat.

Contacteer renovatie-experts in Vlaanderen of Brussel

Wanneer het renovatieproject duidelijke vormen krijgt, wordt het tijd beroep te doen op de verschillende vakmensen in de bouw zoals :

  • Een werfcoördinator om te achterhalen welke de beste bouwbedrijven zijn om je bij te staan bij het realiseren van de renovatiewerken ;

  • Een architect om de definitieve plannen te realiseren ;

  • Een ingenieur in de bouw die de stabiliteit van het gebouw en de haalbaarheid kan bestuderen ;

  • Verschillende vakmensen uit de nieuwbouwsector om eventuele problemen te vermijden.

De te realiseren verbouwingswerken aanpassen

Al deze vakmensen die gespecialiseerd zijn in het renoveren van woningen kunnen dankzij hun ervaring de plannen aanpassen. Dat vermijdt voor minder leuke verrassingen te komen staan tijdens de werken, waardoor het voorziene budget wordt overschreden. Zij kijken namelijk naar de volgende zaken :

Doe beroep op een werfcoördinator voor verschillende prijsoffertes

De volgende stap is het aanvragen van prijsoffertes. Om de beste verhouding prijs-kwaliteit te krijgen, kun je inderdaad best prijs vragen aan verschillende bouwbedrijven voor je verbouwingsproject, of deze prijsaanvragen laten doen door een werfcoördinator. Vervolgens moeten alle prijsoffertes van de verschillende vakmensen worden geanalyseerd en vergeleken. Dat is een heel secuur en ingewikkeld werkje, dat je best ook kunt uitbesteden aan een ervaren werfcoördinator.

Wens je meer informatie over het renoveren van oudere gebouwen in Vlaanderen of Brussel ?

Onze specialisten in verbouwingen bij OkDo Verbouwingen staan klaar om meer informatie te verstrekken van zodra je het online contactformulier hebt doorgestuurd. Het is ook mogelijk direct een prijsvraag te sturen voor jouw renovatieproject. Wij geven dan zo snel mogelijk antwoord.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)