OkDo Verbouwingen

Verbouw een woning tot zorgwoning voor ouderen

Maak een woning veilig en vriendelijk voor ouderen

Jammergenoeg beantwoorden de meeste woningen niet aan de realiteit van de veroudering van de bevolking; Er zijn dan ook heel veel aanpassingen nodig in de bouw, en weinig senioren zijn in staat zelf de stress te dragen die verbouwingen en de coördinatie van de verschillende vakmensen met zich meebrengen. Dat is nu net waar OkDo verbouwingen in gespecialiseerd is, kwalitatieve verbouwingswerken om woningen veilig te maken.

Zorgwoning ouderen

Voorbeelden van aanpassingen naar een zorgwoning

Zorgwoning ouderen

Wij realiseren alle werken, van het veilig maken en aanpassen van uw woning tot een volledig aangepaste inrichting als zorgwoning of kangoeroewoning. U heeft tijdens alle werken slechts één aanspreekpartner, die de bouwwerf van A tot Z opvolgt, met alle andere voordelen die OkDo verbouwingen biedt.

De meeste van deze aanpassingswerken om ouderen thuis te kunnen laten wonen bestaan uit de woning aanpassen om valpartijen uit te sluiten.

Wij voeren aanpassingswerken uit aan uw woning gebaseerd op valpreventie bij ouderen, zodat uw woning zo lang mogelijk zo veilig mogelijk zal zijn, net als ergotherapeutische aanpassingen.

Dit zijn enkele aanpassingen van gebouwen die absoluut noodzakelijk zijn voor de valpreventie bij ouderen.

We citeren even de meest voorkomende aanpassingen :

  • Het gelijkmaken van alle niveaus :

Een opstapje, een trapje of een verhoging tussen twee tegels zijn zeer gevaarlijk. Wij vervangen deze door een licht hellend vlak om te vermijden dat men struikelt.

  • Vloeren :

Een niet glijdende vloer of een antislippende vloer is noodzakelijk, vooral in de badkamer.

  • De badkamer :

De lavabo, het bad en de douche zijn uiteraard zeer belangrijk in deze ruimte.
Wij kunnen het bad en de douche helemaal aanpassen en zo comfortabel mogelijk te maken met alle veiligheidsmaatregelen. Een zitstoel, leuningen, handgrepen, …
Daarbij moet het eventueel verzorgend personeel ook alle ruimte hebben om haar werk zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.
Voor mensen met een beperking zijn deze uitrustingen erkend en worden ze terugbetaald door het VAPH. 

  • De W.C. :

Het plaatsen van handgrepen.
Verhoogde toiletzitting.

  • De keuken :

Het aanpassen van de hoogte van de opbergkastjes om een trapje te vermijden.
De kwaliteit en de plaats van de huishoudelijke apparaten.

  • De tuin :

De tegels van de stoep en het terras moeten stabiel zijn en vlak met perfecte voegingen.
De woning moet goed toegankelijk zijn en bedekt met een antisliplaag.

  • De trap :

Een lift is een comfortabel en veilig alternatief.
Het staat toe de eerste verdieping bij de leefruimte van het huis te betrekken.

  • De verlichting :

Veiligheidsverlichting in huis is onontbeerlijk. De toegang van het huis net als de trap en de kelder moeten uitgerust zijn met een aangepaste verlichting.

Doe beroep op OkDo verbouwingen betreffende het ombouwen tot een zorgwoning en vraag een volledige prijsofferte

U wenst uw woning om te bouwen in een zorgwoning? Neem gerust contact op met OkDo verbouwingen via onderstaand formulier voor een volledige en gedetailleerde prijsofferte. Onze medewerkers werken enkel met de beste aannemers bij u in de buurt. Daarnaast blijven wij klaarstaan voor alle bijkomende vragen of aanvragen !

 
 
 
 
Aide
 
 

Par l'encodage de ses données et l'envoi du présent formulaire, l'utilisateur du site Internet reconnaît avoir pris connaissance et accepté les conditions d'utilisation du site web et de protection des données personnelles.

(* = Deze velden zijn verplicht)

Advies van internetters

Reactie op de pagina : « #naam_artikel# » ? Uw mening interesseert ons. Stuur ons uw commentaar via het formulier hieronder. Onze webmaster checkt deze website permanent. Om u te helpen uw mening te geven, stellen we u meerdere hulpmiddelen ter beschikken : een notering met sterren, commentaar van internetters en nagelezen adviezen. Deel uw mening met het geheel van de bezoekers van deze website : Een advies schrijven

Wees de eerste die op dit artikel reageert !

Reactie op artikel : « #naam_artikel# » ? Uw mening interesseert ons. Stuur ons uw commentaar via het formulier hieronder. Onze webmaster checkt deze website permanent. Met één muisklik kunt u dit onderwerp delen met uw Facebook vrienden of uw followers op Twitter. Bedank voor uw deelname.

Uw cijfer
stars-1 stars-2 stars-3 stars-4 stars-5
Titel
Uw pseudoniem
Uw e-mailadres
Uw commentaar

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)