OkDo Verbouwingen

Een moderne badkamer met een totaal nieuwe douche : realiseer uw droom

U wenst uw verouderde badkamer te renoveren, de beschikbare ruimte optimaal te gebruiken en de douche te moderniseren ? De experts in de restauratie en inrichting van badkamers OkDo verbouwingen leggen uit hoe u dit project moet aanpakken en uw droom kunt waarmaken.

Kies voor een super moderne inloopdouche

Badkamer vernieuwen: tipsVroeger koos men altijd voor een traditioneel bad en douche. Ondertussen kiest men meer en meer voor een moderne inloopdouche. Zij zijn heel praktisch, esthetisch en elegant en bieden volgende voordelen :

  • Een inloopdouche situeert zich op gelijke hoogte met de rest van de badkamer zonder opstap waardoor deze veel toegankelijker zijn voor kinderen, oudere mensen en personen met beperkte mobiliteit ;

  • Ze zijn heel gemakkelijk te onderhouden ;

  • Wanneer zij voldoende inloop hebben, kunt u kiezen voor een inloopdouche zonder deuren ;

  • Enz.

De verschillende etappes voor het renoveren van uw badkamer

Nu u het volledige project voor het deels of geheel renoveren van uw badkamer heeft overwogen en volledig uitgestippeld, kunt u met de werken aanvangen. Hieronder ziet u in welke volgorde u dat best doet.

De afbraakwerken

Iedere renovatie van een badkamer, gelegen onder een schuin dak of elders in huis, start met het afbreken en slopen van de bestaande muur- en vloerbekleding, het sanitair en het badkamermeubilair.

Het leggen van de leidingen voor de aan- en afvoer van water

U kunt er absoluut voor kiezen om de douche, het bad of zelfs beiden in andere hoeken van uw badkamer te plaatsen. Alleen is de eerste taak dan wel het leggen van de leidingen voor de aan- en afvoer van het water op die nieuwe plaats.

Het opnieuw bekleden van muren en vloer

Na de leidingen kunt u de muren en de vloer opnieuw bekleden met de materialen die u met smaak heeft uitgezocht. Op die manier creëert u een badkamer die volledig bij u past. Als materialen heeft u de keuze uit :

  • Tegen water behandeld hout ;

  • Laminaat voor vochtige ruimten ;

  • Tegels ;

  • Marmer;

  • Beton ;

  • Enz.

Zorg er alleen voor dat u enkel materialen kiest die waterbestendig zijn voor het bekleden van de muren, vloer en plafond van de badkamer. Indien u dat niet doet, loopt uw huis snel enorme waterschade op met schimmel, verrotting en zo meer.

Het installeren van het nieuw sanitair

De laatste etappe in de renovatie van uw badkamer bestaat erin het nieuwe sanitair te plaatsen : de lavabo, het bad, de douche, de kranen, de wc, ... Vervolgens plaatst u de nieuwe badkamermeubelen. Om plaats te winnen, kunt u het meubilair in de hoogte ophangen. Dat is zeker bij kleine badkamers aan te raden. Plaats voor dezelfde reden het toilet op een strategische plek zoals bijvoorbeeld in een hoek.

U wenst uw badkamer te renoveren en denkt eraan te kiezen voor een moderne inloopdouche die bij u past ?

Contacteer dan zeker OkDo verbouwingen, de specialist in de bouw en alle renovatiewerken voor een prijsofferte voor uw droombadkamer. Zij kunnen ook uw vragen beantwoorden en bijkomende informatie geven over badkamers en douches.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)