OkDo Verbouwingen

De renovatie van een badkamer in Waterloo

OkDo verbouwingen onthult alle details van één van haar verbouwingswerven in Waals Brabant. Ontdek alle stappen van A tot Z voor het volledig vernieuwen van een badkamer in Waterloo, vanaf de aanvraag van de klant.

Prijsaanvraag en de verwachtingen van de klant wat betreft de renovatie van zijn badkamer

Een particulier contacteerde de coördinators van OkDo verbouwingen voor een gewenste renovatie van een badkamer in een appartementsgebouw in Waterloo. De klant wilde zijn oude badkamer met gedateerde meubels, ouderwetse tegels, een gietijzeren bad en gebrekkige verlichting graag vernieuwen. Zijn verwachtingen? Nieuwe badkamermeubels, een moderne verlichting, nieuwe tegels, een Italiaanse douche en een moderne badkuip.

Chronologisch : de verschillende stappen voor de renovatiewerken van een badkamer in een appartementsgebouw

Hieronder vindt u in chronologische volgorde de verschillende stappen van het renovatieproces :

Inventaris en analyse van de haalbaarheid

Onze werfopvolgers maakten een eerste afspraak en trokken naar de woning van de klant. Het doel van deze eerste ontmoeting was een inventaris op te maken van de te renoveren badkamer, en de haalbaarheid te bestuderen van de wensen van de klant (bv.: is er voldoende plaats beschikbaar om zijn wensen uit te voeren?). Dit eerste contact was tevens de gelegenheid om ideeën uit te wisselen en voorstellen te doen naar de klant, met als doel zeker te zijn dat beide partijen op dezelfde golflengte zaten.

Keuze van de accessoires voor de badkamer

De volgende stap was het uitkiezen van de kranen, de tegels, de verlichting, … De klant is uiteraard de enige die kan beslissen welke accessoires de aannemer in de te renoveren badkamer mag integreren. De klant kan hiervoor zelf naar verschillende leveranciers stappen, of de bestelling plaatsen via zijn aannemer.

Het selecteren van drie aannemers met QualityPRO-label

Vervolgens selecteerde OkDo verbouwingen drie aannemers die het beste aansluiten bij de vraag van de klant. Deze selectie is gebaseerd op een goede verhouding prijs/kwaliteit van hun diensten, en op een uitvoerig bestek voor de werken. Deze offertes werden trouwens al grondig bestudeerd door OkDo verbouwingen en de klant. Eens de drie aannemers zijn geselecteerd, maakt OkDo verbouwingen een overzichtstabel over aan de klant met de drie aannemers, hun prijsoffertes en hun bestek.

Het voorstellen van de drie aannemers voor de renovatiewerken aan de klant

Vervolgens kwamen de drie verschillende aannemers zich aan de klant presenteren, zodat hij zelf kon kiezen welke aannemers zijn wensen het best in vervulling kon doen gaan.

Het opstellen van een tijdschema van de realisatie

In samenspraak met de klant stelde OkDo verbouwingen vervolgens een tijdschema op. Er komen immers verschillende vakmensen langs die nodig zijn voor een goede afwerking van de werken aan de badkamer: de verwarmingstechnieker, de stukadoor, de tegelzetter, ...

Aanvang van de renovatiewerken

De werf is begonnen. Vanaf de aanvang van de werken tot op het eind voorzien onze werfopvolgers bezoeken op de werf, om een professionele opvolging te kunnen garanderen, zowel naar de klant toe als naar de aannemer.

De werken verliepen volgens de volgende chronologische stappen:

 • Het afschermen van de badkamer met aanleg van een toegangsweg zodat het privéleven van de bewoners van het appartement is gewaarborgd ;

 • Het demonteren van de oude badkamer, het verwijderen van het bouwafval via een lift vanaf het terras en de aanvoer van de nieuwe materialen via dezelfde goederenlift ;

 • De oude stalen afvoerbuizen aansluiten op nieuwe buizen in PVC. De aanleg van een synthetische PEHD aansluiting voor de toevoer van het water naar de lavabo, de Italiaanse douche en het bad ;

 • Het creëren van de ruimte voor de douche : het plaatsen van een scheidingswand met stalen structuur en Gyproc, het plaatsen van een ingebouwde sifon voor Italiaanse douches, het bezetten van de muren en het leggen van een chape met geïntegreerde afloop ;

 • Het plaatsen van het synthetische bad ;

 • Het leggen van een platte chape in de ganse badkamer behalve in de doucheruimte ;

 • De aanleg van de elektriciteit : voor de verlichting boven de lavabo, voor het vals plafond met spotjes en ingebouwde ventilators om vocht af te voeren ;

 • Het betegelen van de wanden in de Italiaanse douche, de vloer en rondom de badkuip ;

 • De afwerking van het plafond en het voegen van de tegels ;

 • Het verven van de muren en het plafond ;

 • Het plaatsen van de kranen, de accessoires, het badkamermeubel, de spotjes en de vochtventilators ;

 • Het plaatsen en verven van de badkamerdeur.

In het geheel duurde deze binnenhuisverbouwing twee weken en twee dagen. Het tijdschema werd daarbij nauwlettend gevolgd.

U droomt van een prachtige volledig nieuwe badkamer, die zo uit een tijdschrift van moderne architectuur lijkt gestapt ?

Vertrouw de renovatiewerken toe aan de werfopvolgers van OkDo verbouwingen ! Zij staan garant voor kwalitatieve werken, uitgevoerd volgens de regels van de kunst en volgens het afgesproken tijdschema ! Neem snel contact op met onze medewerkers voor meer informatie of voor een gratis prijsofferte !

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)