OkDo Verbouwingen

Een schatting van de totale kostprijs van uw renovatiewerken: welke marge moet u nemen voor onvoorziene omstandigheden ?

We gaan even in detail in op de extra marge die u moet voorzien voor onverwachte omstandigheden die kunnen opduiken tijdens renovatiewerken in Vlaanderen en Brussel: welk percentage van de totale kostenberekening van de werken bedraagt deze ? Hoe kan men problemen vermijden en deze marge bij renovatiewerken goed inschatten? Antwoorden op deze vragen vindt u hier.

Bij een zorgvuldige en precieze voorbereiding van renovatiewerken heeft u geen extra budget nodig voor onvoorziene uitgaven

Als u ervoor kiest om te werken met de bouwcoördinatoren van OkDo verbouwingen, is het niet nodig u te buigen over welk percentage van het totale budget u moet incalculeren voor als er onvoorziene omstandigheden zouden opduiken tijdens de werken. Wij anticiperen en bereiden zorgvuldig en stap voor stap het alle verbouwingen voor zodat deze berekening overbodig is. Wat wij precies verstaan onder een goede voorbereiding van renovatiewerken om niet voor verrassingen te komen staan is het volgende:

  • Een goed gesprek met de bouwheer zodat aannemer en klant op dezelfde golflengte zitten en dat de verwachtingen van de klant zeer goed in kaart gebracht kunnen worden voor aanvang van de werken;

  • Een architect of zelfs een binnenhuisarchitect erbij betrekken is zeker geen overbodige luxe: zo kan men genieten van zijn ervaring en de ruimte binnen een bepaald budget optimaal benutten, waarbij de kosten voor de ruwe werken zo laag mogelijk worden gehouden. De architect tekent een exact plan van uw woning, zodat u de kosten van de renovatiewerken kunt berekenen. De tussenkomst van een architect is niet verplicht, behalve wanneer er een stedenbouwkundige vergunning nodig is. We raden het echter wel aan;

  • Roep de diensten in van technici: zij beschikken over de nodige ervaring inhet inspecteren van het bestaande verwarmingssysteem, de thermische isolatie van uw muren en van het geheel van de woning, van het elektrisch systeem en haar conformiteit aan de normen en van het dak van uw woning;

  • De berekening van de totale kostprijs van de verbouwingswerken: dit is de laatste stap waarbij de klant en de aannemer het eens moeten worden over de graad van de afwerking van de werken, en een prijs moeten kleven op alle verschillende fases van de werken: x € voor de betegeling, x € voor het sanitair, … Dit wordt samengevat in een overzichtstabel. Wanneer deze goed is opgesteld, beide partijen zich er in kunnen vinden en elk detail van de werken een prijskaartje opgespeld kreeg, kan de klant een definitieve offerte vragen.

De fout die men het meest begaat, is het onderschatten van de tijd van de voorbereiding van de verbouwingswerken. Dat leidt dan ook vaak tot een bijkomende financiële kost. Wanneer een werf goed wordt voorbereid, de klant de nodige tijd en energie uittrekt om professioneel advies in te winnen en naar verschillende verkooppunten trekt om te prospecteren, te vergelijken en te analyseren, zal de 10 tot 15% extra marge bovenop het budget onnodig blijken. Hoe meer tijd men besteedt aan het correct berekenen van de globale kosten van de werken, hoe minder extra kosten er zullen opduiken.

Een schatting van de kostprijs voor renovatiewerken maken op basis van een prijs per vierkante meter is zeker af te raden

De vaklui in de bouwsector raden een schatting van de totale kostprijs voor renovatiewerken op basis van een prijs per vierkante meter af. De reden? Bij verbouwingen spelen er teveel diverse factoren mee in de prijsberekening. Voor de één omvat de prijs per vierkante meter bijvoorbeeld de meubels, voor de ander niet. Een derde rekent er het sanitair bij in, enz. Het heeft dus totaal geen zin, tenzij men precies aangeeft wat er inbegrepen is, en wat niet. Het is dus totaal niet aangeraden af te gaan op een prijs per vierkante meter.

Renovatiewerken laten uitvoeren zonder uw budget te overschrijden? Vertrouw op de bouwspecialisten van OkDo verbouwingen !

Contacteer onze verbouwingscoördinatoren voor meer inlichtingen en een gratis prijsofferte! Ons team staat klaar om u alle informatie en raad te geven die u nodig heeft.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)