OkDo Verbouwingen

Renoveren van vastgoed : de meerwaarden bij werken met een polyvalent bouwbedrijf

Grote renovatiewerken aan een woning of gebouw in goede banen leiden is niet zo voor de hand liggend voor een particulier. Noch om de juiste vakmensen te vinden, noch om na te gaan of alle verbouwingen volgens de regels van de kunst gebeuren. Om eventuele teleurstellingen te vermijden bij een totaalrenovatie van een gebouw in Vlaanderen of Brussel, is het aan te raden beroep te doen op een polyvalent bouwbedrijf.

Meerwaarden bij werken met multifunctionele bouwbedrijvenEen veelzijdige service voor renovatiewerken bij meervoudige transformaties

Enkel bij meervoudige en verschillende transformaties aan een gebouw is het aan te raden om beroep te doen op een bedrijf dat in staat is alle verschillende werken van A tot Z zelf uit te voeren en op te volgen. Dat is niet nodig wanneer je één enkele verbouwing wenst uit te voeren, zoals bijvoorbeeld het vernieuwen van een badkamer. Dat is wel het geval bij een totaalrenovatie van een ouder gebouw, waarbij er verschillende aannemers nodig zijn om alle werken uit te voeren.

Niettemin is het eveneens zeer belangrijk dat het bedrijf dat je uitkiest om de renovatiewerf op te volgen ook over alle noodzakelijke competenties beschikt om dit goed te kunnen doen. Om daar zeker van te zijn, is het aan te raden enkele zaken bij de Kruispuntbank van Ondernemingen op te zoeken :

 • Over voldoende ondernemersvaardigheden beschikken om een bedrijf te kunnen runnen ;

 • Over voldoende beroepsvaardigheden beschikken in de betreffende sector ;

 • Rechtmatig te zijn ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en solvabel zijn.

Een goede werfopvolging in zijn geheel

Wanneer een renovatiewerf wordt gecoördineerd door één en hetzelfde bedrijf, geniet je van verschillende voordelen :

 • Je hebt één enkele aanspreekpartner voor het geheel van de renovatiewerken ;

 • Het uitvoerende bouwbedrijf heeft een uitstekende kennis van het geheel van het project ;

 • Er wordt enkel gewerkt met erkende professionele dienstverleners voor de uitvoer van de verschillende werken, waarbij eerst hun financiële indicatoren worden nagekeken ;

 • Er is een voortdurende opvolging van de vooruitgang van de verbouwingswerken ;

 • Er wordt nauw toegezien op het respecteren van de afgesproken termijnen en bij overschrijding van die termijnen worden er boetes opgemaakt ;

 • Het bestek wordt regelmatig herbekeken om zeker te zijn dat het wordt opgevolgd ;

 • Er worden regelmatig werkvergaderingen geörganiseerd om eventuele communicatieproblemen tussen de verschillende dienstverleners te voorkomen ;

 • Ieder afgeleverd werk wordt uitvoerig gecontrolleerd op kwaliteit.

Goede kennis van de wetgeving en van de premies voor de uitvoer van de renovatiewerken

Door een globaal verbouwingsproject uit te besteden aan één enkel polyvalent bouwbedrijf profiteer je tevens van hun goede kennis van de geldende wetgeving met betrekking tot de verbouwing. Idem betreffende de verschillende premies waar men recht op kan hebben in Vlaanderen en Brussel. De particuliere eigenaar of bouwheer hoeft zich daar dus niet in te verdiepen.

De hele verbouwing van de woning volgens het vooropgestelde budget

Doordat het geheel van het verbouwingsproject in handen is van één enkele coördinator, wordt het budget beter gerespecteerd. De bouwheer kan namelijk waar nodig kleine aanpassingen maken, aangezien hij een globaal overzicht heeft van de gevraagde kwaliteit van de materialen, de afwerking, de aanpassingen, enz. Zodoende is er minder kans dat de eindfactuur beduidend hoger ligt dan voorzien.

Van plan grote verbouwingswerken aan een woning of gebouw te starten ? OkDo verbouwingen staat klaar om je verder te helpen !


Voor meer informatie betreffende een totaalrenovatie door één enkel polyvalent bouwbedrijf, neem snel even contact op met onze deskundigen in verbouwingen in gans Vlaanderen en Brussel.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)