OkDo Verbouwingen

Uw verwarmingsketel vervangen in 2016-2017: welke systeem kiezen?

Over het algemeen bieden oudere verwarmingsketels en hun regulatiesysteem geen interessant rendement. Door de ketel van uw verwarming te vervangen, verhoogt u aanzienlijk de prestaties van uw oud verwarmingssysteem, maar voor welk systeem moet u kiezen ? Uitleg vindt u hieronder.

De condensatieketel op gas of stookolie is de nieuwe norm

Sinds 26 september 2015 zijn condensatieketels in België de norm. Wat houdt dat precies in ? Dat betekent, dat wanneer u in België een nieuwe verwarmingsketel wenst te plaatsen of een oude ketel wenst te vervangen, u wettelijk verplicht bent te kiezen voor een condensatieketel op aardgas of stookolie.

Een condensatieketel recupereert de latente warme uit de waterdampen van de uitgestoten rookgassen. Hierdoor heeft een condensatieketel een veel hoger rendement dan een klassieke verwarmingsketel.

Maar parallel met de ketel plaatst u best ook een nieuw geïntegreerd regulatiesysteem, om de temperatuur van het water te optimaliseren in functie van uw behoeften betreffende verwarming en sanitair warm water. Zo'n regulatiesysteem biedt de mogelijkheid het verwarmingssysteem op te starten in functie van de weersomstandigheden. Daarnaast is de productie van sanitair warm water niet doorlopend. Met andere woorden, uw systeem zal niet langer continu warm water aanmaken terwijl u er maar af en toe gebruik van maakt. Met dit geoptimaliseerde en aangepaste systeem bereikt u het beste globale rendement van uw condensatieketel, zonder verlies.

Een condensatieketel op aardgas of op stookolie ?

Indien u een verwarmingsketel bezit op stookolie en u de mogelijkheid heeft over te schakelen op aardgas, moet u dat zonder twijfelen doen! Aardgas geniet zeker de voorkeur ten opzichte van stookolie wat het financiële aspect betreft: een verwarmingsketel op gas is namelijk goedkoper in aankoop dan een verwarmingsketel op stookolie !

Is uw energiebehoefte niet groot ? Plaats dan zeker een warmtepomp !

Een warmtepomp is een nieuwe technologie waarbij de beschikbare warmte uit de omgeving (grondwater, lucht, grond enzovoort) wordt onttrokken. Zelfs bij lage omgevingstemperaturen slaagt een warmtepomp erin warmte te onttrekken voor de verwarming van uw woning of voor het sanitair warm water.

Energiespecialisten bevelen een warmtepomp enkel aan voor nieuwe lage energiewoningen. De reden is omdat een warmtepomp uitsluitend een ecologisch belang heeft, geen economisch.

U wenst een nieuwe condensatieketel met geïntegreerd regulatiesysteem te plaatsen ?

Doe beroep op de bouwwerfcoördinators bij OkDo verbouwingen ! Onze medewerkers zorgen voor alles, vanaf de prijsaanvraag tot aan de kwaliteitscontrole. Zo bent u zeker van de beste verhouding kwaliteit/prijs. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of voor een prijsofferte voor uw nieuwe verwarmingsinstallatie.

Laatste actualiteiten bij OkDo

Prijsvraag
Sluiten

Ontvang een offerte voor uw werken ! Vul dit formulier in, en wij contacteren u binnen de 24 werkuren.

 
 
 
Aide
 
(* = Deze velden zijn verplicht)